Shawn Mendes er kendt for sange som Treat You Better og Nothing Holdin’ Me Back. Han er en af de yngste til at have tre singler, der har ligget nummer et på hitlisterne.Shawn Mendes

Shawn Mendes er en canadisk singer-songwriter, der har haft stor succes med sit debutalbum Handwritten og efterfølgeren Illuminate. Sangen Treat you better fra Illuminate er blevet set over en milliard gange på Youtube.

Shawn Peter Raul Mendes blev født i Toronto i det østlige Canada 8. august 1998. Han voksede op i Pickering, lidt udenfor Toronto. Hans mor, Karen, er ejendomsmægler, og hans far, Manuel, sælger forsyninger til restauranter og barer i Toronto. Shawn har en lillesøster, Aaliyah, der er født i 2003.

Lærte sig selv at spille guitar

I 2013, da Shawn Mendes var 14 år, lærte han sig selv at spille guitar ved at se videoer på Youtube. Samme år begyndte han at lægge små klip af sig selv på Vine og fik hurtigt mange følgere. Han blev blandt andet meget kendt på at lave ultrakorte videoer, hvor han spillede kendte sange.

Shawn Mendes’ store popularitet på Vine gik ikke ubemærket hen i musikbranchen. I november 2013 blev han opdaget af manageren Andrew Gertler, og i januar 2014 blev han tilknyttet pladeselskabet Island Records, som han officielt skrev kontrakt med i maj 2014.

Samme år i juni udgav Shawn Mendes sin første single, Life of Party. Den blev så populær, at han blev den yngste i top 25 på US Billboard Hot 100, en liste over de mest populære sange i øjeblikket.

På turne som 15-årig

Inden han udgav sin single, havde Shawn Mendes været på tur med en række andre unge musikere fra Vine. I juli 2014, efter han havde udgivet sin første single, var han på turne med sangeren Austin Mahone, hvor han åbnede for ham.

Samme måned udgav Shawn Mendes sin første EP, der solgte 48.000 eksemplarer den første uge. Han vandt en Teen Choice Award som bedste Webstar in Music.

Blandt de mest indflydelsesrige teenagere i verden

I 2015 udgav Shawn Mendes sit første album i fuld længde, Handwritten. Det solgte 106.000 eksemplarer den første uge og gjorde dermed Shawn Mendes til den yngste musiker, der havde solgt så meget siden Justin Bieber.

Samme år var Shawn Mendes på turne med Taylor Swift, hvor han varmede op, inden hun gik på scenen. 2015 var også året, hvor Shawn Mendes sammen med Camila Cabello lavede sangen I Know What You Did Last Summer, der kom med på genudgivelsen af Handwritten.

Både i 2014, 2015 og 2016 blev Shawn Mendes kåret til at være blandt de 25 mest indflydelsesrige teenagere i hele verden af magasinet Time. Der går rygter om, at Time vil kåre ham til at være Person of the Year i 2017. Det er en udnævnelse, der gives til personer, der har ændret verden betydeligt. Tidligere er blandt andet Barack Obama og Mark Zuckerberg blevet kåret til Person of the Year.

Verdensturne udsolgt på få minutter

I starten af 2016 annoncerede Shawn Mendes, at han havde planlagde en verdensturne samme år. Da billetterne kom til salg, blev koncerterne i Nordamerika og Europa udsolgt på bare få minutter. Turneen var Shawn Mendes’ første, hvor han var hovednummeret. Han havde tidligere varmet op for flere store navne.

I juni 2016 udgav Shawn Mendes singlen Treat You Better fra sit kommende album, Illuminate, og i august 2016 kom den anden single Mercy. Begge singler såvel som albummet, der blev udgivet i september 2016, blev modtaget meget positivt af fans over hele verden.

Shawn Mendes har fortalt i et interview med billboard.com, at han har svært ved at vente på, at hans sange bliver udgivet: ”Når du laver musik og har lavet en virkelig god sang, virker det urimeligt at holde den tilbage,” sagde han.

Shawn Mendes

Der er ikke noget, der holder Shawn Mendes tilbage

I april 2017 tog Shawn Mendes på turne med Illuminate pladen. Samme måned udgav han sin første single til sit tredje album. Singlen hedder There’s Nothing Holdin’ Me Back, og ligesom Treat You Better og Mercy, røg den ind på en førsteplads. Det gør Shawn Mendes til den første person under 20 år, som har udgivet tre sange, der har ligget nummer et.

Hvad det tredje album kommer til at hedde, og hvornår det bliver udgivet, ligger endnu ikke klart endnu. Rygtet siger dog, at det kommer til at være i starten af sommeren 2018.

Rygter om Shawns kærlighedsliv

Shawn Mendes har ikke selv bekræftet, at han dater nogen. Derfor går der en del rygter om, hvem han så har været sammen med. Et af de mere hårdnakkede rygter er, at Shawn Mendes dater eller har datet sangeren Camila Cabello, som han lavede sangen I Know What You Did Last Summer sammen med i 2014.

Derudover går der også rygter om, at Shawn Mendes har datet Taylor Swift, der er otte år ældre end ham. De to er nære venner og har været på turne sammen flere gange.

Eller måske er det skuespilleren Chloe Grace Moretz, som han har skrevet sammen med på Twitter, eller Youtube-stjernen Bethany Mota, som han har brugt meget tid sammen med.

Shawn svarer på rygtet om, at han er homoseksuel

Et andet rygte siger, at Shawn Mendes i virkeligheden er homoseksuel. I 2016 svarede Shawn Mendes på rygterne med en Snapchat video. I den forklarede han, at han ikke er homoseksuel, og at han synes, det er ærgerligt, at hans seksualitet kommer til at fylde så meget i forhold til hans musik.

”Det burde ikke gøre nogen forskel, om jeg var homoseksuel eller ej,” siger han i videoen. Senere siger han: ”Jeg er frustreret over, at folk i denne tid har den frækhed at skrive på nettet, at jeg er homoseksuel, som om det er en dårlig ting.”

Hør Shawn Mendes dejlige musik

Der er ikke noget bedre, end at kunne sætte en god sang på og så høre den om og om igen. Hvis du har det sådan med Shawn Mendes, burde du eje et eller begge af hans album. Både Handwritten og Illuminate er nemme at købe via nettet.

Hvis du elsker at synge med på Shawn Mendes’ sange, kan du prøve at konkurrere mod dine venner i spillet We Sing.

Set over en millard gange

Shawn Mendes’ single Treat You Better fra albummet Illuminate er blevet set over en milliard gange. Se eller gense den fine sang om en kvinde, der lever i et dårligt forhold, og en mand, der ser forholdet udefra og ved, at han ville behandle hende meget bedre.

Ny single er forløber for nyt album

I midten af 2018 udkommer Shawn Mendes tredje album. Indtil videre har han udgivet singlen There’s Nothing Holdin’ Me Back i april 2017. Sangen er mere up beat og lettere at danse til end meget af hans andet arbejde.

Shawn og hans måske kæreste

Et meget vedholdende rygte siger, at Shawn dater eller har datet sangeren Camila Cabello, som han lavede sangen I Know What You Did Last Summer med. Du kan høre sangen her.

 

Tjek vores andre biografier på sangerne Ariana Grande, Demi Lovato og Miley Cyrus ud!