Den amerikanske skuespiller, sanger og model Belle Thorne har hele sin barndom kæmpet med mobning og giver ofte interviews om, hvordan det har påvirket hende. På film ender hun dog ofte med at have rollen som den lede pige.

Bella Thorne er en amerikansk skuespiller, sanger og model. Hun blev kendt for sin rolle som CeCe i Disney Channels Shake It Up, men har også været med i film som Blended og The Duff og TV-serien Famous in Love.Bella Thorne

Egentligt hedder hun Annabella Avery Thorne, men er altid blevet kaldt Bella. Hun blev født 8. oktober 1997 i Pembroke Pine i Florida. Hun har tre ældre søstre, der også alle tre arbejder som skuespillere.

Bella Thornes far døde, da hun var ti år. Hendes mor var derfor nødt til at forsørge familien alene, hvilket gjorde, at familien ikke havde mange penge. Det var en af grundene til, at Bella valgte at blive skuespiller: fordi hun på den måde kunne hjælpe med til at tjene penge til familien.

Startede som CeCe på Disney Channel

Bella Thorne startede med mindre roller på film og i serier, hvor hun kun var med i kort tid. I den allerførste film, hun var med i, var hun ikke engang nævnt i rulleteksterne. Hendes første gennembrud som skuespiller kom, da hun blev castet til rollen som Ruth Spivey i serien My Own Worst Enemy i 2008. Selvom serien ikke fik en lang levetid, nåede Bella Thorne at vinde en Young Artists Award for rollen.

I 2010 fik Bella Thorne to af sin karrieres hidtil vigtigste roller. Det gjorde hun, da hun blev kastet til fjerde sæson af serien Big Love og ikke mindst kom med i Disney serien Shake It Up, hvor hun spiller CeCe. Før Bella kom med i Shake It Up, havde hun ikke danset. For at kunne spille rollen fik hun derfor danseundervisning hver aften.

Fra skuespiller til sanger

Men det var ikke kun dansen, som Bella Thorne havde lyst til at kaste sig over som noget helt nyt. Det var også musikken. I 2009 begyndte hun at indspille sin første plade, der dog aldrig blev til noget. I stedet udgav hun i 2014 en EP. Sangen Call It Whatever var den mest populære og lå på hitlisterne i ti uger.

Bella Thorne fortalte, at det var vigtigt for hende, at alle hendes numre var forskellige. Hun havde ikke lyst til, at de skulle have for meget den samme lyd, så folk troede, at hun kun kunne lyde på en måde. Hun var blandt andet blevet inspireret af Britney Spears, Destiny’s Child og Kesha i forhold til de sange, hun lavede.

Svært at spille basketball med Adam Sandler

I 2014 var Bella Thorne med i filmen Blended, hvor hun spiller Adam Sandlers datter. I filmen var en scene, hvor de to skulle spille basketball mod hinanden. Det var ikke nemt for Bella, der ellers er vant til at holde hovedet koldt.

”Jeg var nødt til at lære at spille basketball for at være med i den scene, og det var så forfærdeligt,” har Bella Thorne fortalt til refinery29.com.

Året efter kom Bella Thorne på en endnu en svær opgave, da hun skulle spille led i The Duff. Bella Thorne blev mobbet hele sin barndom og blev undervist derhjemme på grund af det, så det må ikke have været let at skulle se verden fra den anden side. Derudover har Bella Thorne fortalt til Teen Vogue, at hun virkelig godt kunne lide skuespilleren Mae Whitman, som det var meningen, at hun skulle mobbe.

Siger nej til hovedrollen for kun at være med i et afsnit

I 2015 fik Bella Thorne mulighed for at være med i TV-serien Scream, der bygger på filmen af samme navn. Det sagde hun imidlertid nej til. For at få hovedrollen skulle hun flytte til Baton Rouge i staten Louisiana, og i en alder af 17 år havde hun ikke lyst til at flytte hjemmefra endnu.

Hun fik dog stadig mulighed for at være med i serien, da producerne skulle bruge en kendt skuespiller, der på bare en dag kunne indspille en meget dramatisk scene, hvor hun bliver slået ihjel. Det kunne Bella Thorne, der var meget glad for rollen – og som endda syntes, at det var lidt uhyggeligt at skulle indspille scenen.

I scenen får hun nemlig beskeder og snaps fra en seriemorder, der står uden for det hus, hvor hun er alene hjemme. Bella Thorne fortalte, at det føltes meget virkeligt, og at hun derfor havde nemt ved at leve sig ind i rollen.

Tilbage til Disney – på en måde

I 2017 og 2018 spiller Bella Thorne hovedrollen i TV-serien Famous In Love. Den bliver vist på kanalen Freetime, der er ejet af Disney, så hun er på en måde kommet tilbage til kanalen, som hun startede på.

I serien spiller Bella Thorne en collegestuderende, der får hovedrollen i en stor Hollywood film. Der skal hun både navigere i filmens verden og bliver blandet ind i en popstjernes forsvinden.

Selvom Bellas karakter i filmen, Paige, også er skuespiller, føler hun ikke, at de har så meget til fælles.

”Paige er meget mere åben over for verden, end jeg er,” har Bella Thorne sagt til TeenVogue. Hun sagde dog også, at hun nyder at spille en karakter, der er meget anderledes end hende selv.

Bella Thorne

Forlovelse gik i vasken

I 2015 fandt Bella Thorne sammen med den britiske skuespiller Gregg Sulkin. De havde begge været med i Disney film og serier og var derfor med i de samme grupper på Facebook. Det var sådan, at de først begyndte at skrive med hinanden. De blev forlovet i april 2016, men i august 2016 valgte de at gå fra hinanden.

Året efter var der rygter om, at de var sammen igen, fordi de var meget sammen, efter at Bella Thornes daværende kæreste havde slået op med hende. I dag er Bella Thorne dog sammen med musikeren Derek Smith.

Tidligere i 2017 datede Bella Thorne rapperen Lil Peep i en måned. Han døde i november 2017 af en overdosis. Bella Thorne lagde en video på Instagram, hvor hun fortalte om, at hun var virkelig ked af, at han var død.

Gense Blended og The Duff

Nogle af Bella Thornes mest populære film var Blended og The Duff. Har du ikke set dem, eller har du lyst til at se dem igen, kan du nemt købe dem via nettet.

En film, du måske ikke vidste, at Bella Thorne er med i, er Alvin og De Frække Jordegern 4. Der har Bella Thorne rollen som popsangeren Ashley Grey.

CeCe fortæller, at hun er ordblind

I Shake It Up spiller Bella Thorne rollen som CeCe, der er ordblind. Det er Bella Thorne også selv i virkeligheden. Hun må derfor have nemt ved at forstå rollen. I denne video kan du se Bella Thorne som CeCe fortælle om sin ordblindhed.

Fra mobbeoffer til mobber

I virkelighedens verden blev Bella Thorne selv mobbet, blandt andet med at hun er ordblind. Men på film ender hun ofte med selv at spille mobberen. Her er hun i The Duff.

Tilbage til Disney

I 2017 fik Bella Thorne rolle som Paige i serien Famous in Love, der går på kanalen Freeform, der er ejet af Disney.

 

Se også portrætter af andre Disneystjerne såsom Miley Cyrus eller Demi Lovato.