Den amerikanske skuespiller Sarah Hyland har skabt en imponerende karriere på trods af en nyresygdom, der har gjort, at hun har været nødt til at få en nyre af sin far.

Den amerikanske skuespiller Sarah Hyland er særligt kendt for sin rolle som Haley i komedieserien Modern Family. Derudover har hun også været med i en række film som Struck by Lightning, Geek Charming og Conception.

Sarah Jane Hyland blev født 24. november 1990 i New York. Begge hendes forældre og hendes bror er også skuespillere. Hendes bror Ian Hyland har blandt andet været med i film som The Ex og Spanglish, som Sarah faktisk også har en lille rolle i.

Fra mindre roller til prisvinder

Sarah Hyland begyndte allerede tidligt at spille skuespil. Som syvårig kom hun med i filmen Private Parts, og derefter fulgte en række mindre roller i film og på TV, blandt andet spillede hun Audrey Hepburn som barn i filmen The Audrey Hepburn Story.

sarah hyland

Det var dog først, da Sarah Hyland i 2009 fik rollen som Haley Dunphy i Modern Family, at hun virkelig brød igennem. Haley Dunphy er den ældste datter i en familie med tre børn. Hun er populær i skolen, men ikke så klog, hvilket hendes familie, særligt hendes yngre søster, gør meget grin med.

I november 2017 skabte Sarah Hyland en del ravage, da hun skrev på Twitter, at hun mener, at Haley Dunphy er biseksuel. Hun understregede, at det var hendes egen holdning, at der ikke stod noget i manuskriptet om det, og at det ikke var noget, som instruktøren havde sagt.

Prisvindende rolle

Serien Modern Family har været populær, siden den blev vist første gang i 2009. Den har blandt andet vundet en række Emmy-priser for bedste Tv-serie og bedste manuskript. Derudover har flere af skuespillerne også vundet priser. Det gælder blandt andet Julie Bowen og Ty Burrell, der spiller Haleys forældre i serien.

Sarah Hyland har ikke selv vundet nogen priser, men har sammen med resten af castet fire år i træk vundet en Screen Actors Guild Award for fremragende præstation af et ensemble i en komedieserie. Den vandt de fra 2011 til 2014. Derudover har Sarah Hyland været nomineret til en Critic’s Choice Television Award for bedste kvindelige birolle.

Populær film om en film

Sideløbende med, at Sarah Hyland er med i Modern Family, har hun også været med i en række film. I 2011 var hun med i filmen Geek Charming, hvor hun spiller pigen, Dylan, der får en af sine klassekammerater til at lave en film om hende.

Dylan har en forestilling om, at filmen kommer til at vise, hvor sej hun er, men i stedet kommer den til at vise, at hun ikke har styr på så meget, som hun gerne vil have folk til at tro.

Filmen blev lavet af Disney og blev vist første gang på Disney Channel 11. november 2011. Der var 4,9 millioner seere, der så filmen den dag.

Spiller over for sin kæreste i film om at få børn

Filmen Conception fra 2011 handler om ni par og den aften, hvor de ender med at undfange et barn. Sarah Hyland spiller den meget overbeviste vegetar, der ender med at gå i seng med sin date, da han lover at blive vegetar.

Sarah Hyland syntes, at det var rigtig sjovt at være med i filmen – specielt fordi fyren, som hun skulle spille over for, var hendes daværende kæreste Matt Prokop. Med i filmen var også Julie Bowen, der også er med i Modern Family.

Unge skal turde drømme

I 2012 var Sarah Hyland med i filmen Struck by Lightning. Der spiller hun den cool cheerleader, der gør livet svært for filmens hovedperson Carson.

Sarah Hyland har fortalt til movieweb.com, at hun allerede vidste, da hun var til casting på filmen, at hun ville få det enormt sjov med at lave filmen, fordi hun kendte rigtig mange af dem, der var med i den. For eksempel kendte hun Chris Colfer, der spiller Carson, fra forskellige events og fester.

Hun mener, at filmens budskab i høj grad er, at unge skal turde have nogle store drømme og ikke kun gøre det, som de får besked på af deres forældre og samfundet.

Fik ny nyre af sin far

Da Sarah Hyland var lille, fandt lægerne ud af, at hun har en nyresygdom. Den har gjort, at hun er blevet opereret ti gange. I 2002 fik hun en af sin fars nyrer og har siden været nødt til at tage store mængder medicin, så hendes krop ikke ville udstøde den nye nyre.

sarah hyland

På grund af de store mængder medicin har hun svært ved at tage på og få en større muskelmasse. Det har gjort, at der har været en del spekulationer om, om hun har anoreksi. Det er dog ikke tilfældet. Lægerne har flere gange krævet, at Sarah lå i sengen, så hun ikke brugte for meget energi.

Første forhold endte på grund af travlhed

Sarah Hyland er ikke som mange andre stjerner, når det kommer til dating og kærester. Hun har nemlig ikke haft en masse kortere forhold, men har derimod formået at have flere længerevarende forhold.

Det første var med Max Ehrich, som hun var sammen med fra 2007 til 2008. Rygtet siger dog, at de to slog op, da Sarah Hyland blev castet til Modern Family og derfor åbenbart fik for travlt til at være kærester.

Andet forhold sluttede med trusler

I 2009 mødte Sarah Hyland Matt Prokop, som hun var med i flere film sammen med, blandt andet Conception og Geek Charming. De har sammen i fem år, men i 2014 slog de op. Angiveligt skulle Matt Prokop have truet med at slå Sarah og hendes hund ihjel. Hun fik derfor et polititilhold imod ham, så han ikke måtte komme nær hende.

I 2014 fandt Sarah Hyland sammen med den britiske skuespiller Dominic Sherwood. Deres forhold endte  noget mere stille og roligt, og de to var enige om at forblive venner, da de gik fra hinanden i august 2017.

Sarah Hyland blev i oktober 2017 kæreste med realitystjernen Wells Adams. Ifølge nogle af deres venner var det Sarah, der godt kunne lide Wells og skrev til ham. Han kunne også godt lide hende og skrev tilbage – og så begyndte de at date.

Binge alle afsnittene af Modern Family

Modern Family er en serie, som du aldrig bliver træt af at se. Den er perfekt at se et afsnit af, når du bare vil slappe af, eller bruge en hel dag på at se, når du ligger og slapper af på sofaen. Du kan nemt købe alle sæsoner via nettet.

Sarah Hyland har også været med i en række søde og sjove film, der helt sikkert kan ses igen og igen. Det er for eksempel Conception, Geek Charming og Struck by Lightning.

Bedste Haley-øjeblikke i Modern Family

Sarah Hyland er sød og sjov som Haley Dunphy i Modern Family. Her kan du se nogle af hendes bedste øjeblikke i serien.

Sarah gør livet surt for Chris Colfer

I Struck by Lightning spiller Sarah Hyland skolens lede pige, der gør livet surt for hovedpersonen, Carson, der bliver spillet af Chris Colfer.

Læs også portrætterne af Megan Fox og Zac Efron her.