Den amerikanske model Gigi Hadid har gået catwalk for en lang række store modehuse og været på forsiden af en lang række magasiner. Hendes popularitet skyldes blandt andet, at hun ikke er en tynd og udsultet model, og at hun har en stor gruppe følgere på Instagram.Gigi Hadid

Gigi Hadid er en amerikansk model med palæstinensiske rødder. Hun er kendt for sit modelarbejde for firmaer som Fendi, Versace og Chanel. I 2016 blev hun af British Fashion Council kåret som International Model of the Year. Derudover er hun også kendt for sin tilstedeværelse på de sociale medier, specielt Instagram, hvor hun har 27 millioner følgere.

Jelena Noura Hadid, kaldet Gigi, blev født 23. april 1995 i Los Angeles. Hendes mor er tidligere model og kommer fra Holland, og hendes far, der bygger hoteller, kommer fra Palæstina. De har begge boet en årrække i USA. Gigi har to yngre søskende, Bella og Anwar, der også er modeller. Hun har to ældre halvsøstre fra hendes fars tidligere ægteskab.

Da Gigi Hadid blev færdig med high school i 2013, flyttede hun til New York for at studere og prøve at blive model. Hun læste psykologi med fokus på kriminelle på The New School, men satte sine studier på pause, da der kom gang i hendes modelkarriere.

Blev model som to-årig

Gigi Hadid begyndte allerede, da hun var to år gammel at være model for et børnetøjsmærke. Hun stoppede dog i en lang periode for at fokusere på sin skole. I slutningen af high school vendte hun tilbage og lavede endnu en kampagne for børnetøjsmærket.

I 2013, da hun flyttede til New York, skrev Gigi Hadid kontrakt med IMG Models og i 2014, da der blev afholdt New York Fashion Week, gik hun sit første modeshow for det spanske tøjmærke Desigual.

Derefter er det blevet til et utal af modeshows og forsider på forskellige magasiner. Gigi Hadid har for eksempel gået modeshow for Versace, Chanel,  FendiMarc JacobsDiane Von FurstenbergTommy Hilfiger og mange flere.

Designer tøj med Tommy Hilfiger

I 2015 blev Gigi Hadid ambassadør for make-up mærket Maybeline. Året efter blev hun ambassadør for Tommy Hilfiger, hvor hun blandt andet er frontfigur for dufte og undertøj. I slutningen af 2016 var hun meddesigner på en af Tommy Hilfigers kollektioner. I foråret 2017 gentog de succesen.

Gigi Hadid fortalte til pressemødet for den første kollektion, at hun er meget stolt af sine designs, og at hun elsker kombinationen af sin egen og Tommy Hilfigers stil.

Tommy Hilfiger selv er også meget stolt af kollektionen. Han har fortalt til Eurowoman, at han har valgt at samarbejde med Gigi, fordi hun er et globalt popkultur-ikon: ” Hun er glamourøs og sexet, men hun er også meget sund og meget nede på jorden,” siger han.

Gigi Hadid x Tommy Hilfiger collaboration from Buro. Singapore on Vimeo.

Model på trods af uperfektheder

Gigi Hadid er meget anderledes end de modeller, som de seneste år ellers har budt på. Hun er ikke supertynd, men har lidt æblekinder og lår i en helt normal størrelse. Managing Director hos modelbureauet Unique Models, Jesper Thomsen, mener, at det netop er noget af det, der har gjort hende så populær. I et interview med Eurowoman siger han: ”Gigi er ikke blændende smuk som mange af hendes modelkolleger og har ikke de samme ultraslanke mål. Det har klart øget hendes folkelige appeal.”

Det er dog ikke alle, der har taget Gigi Hadids anderledes modelkrop til sig. I 2015 blev hun bodyshamet i en række beskeder på Instagram. Gigi Hadid svarede på kommentarerne i et åbent brev, der gik lige i hjertet på både dem, der havde lidt ekstra på sidebenene, og dem, der ikke havde.

Derfor er Gigi så succesfuld

Gigi Hadid har fortalt til Vogue, at hun prøver at være sød og nem at samarbejde med, så andre har lyst til at arbejde med hende som model. Det mener hun selv er en af grundene til, at hun er blevet så succesfuld, det og så hårdt arbejde.

gigi hadid

Jesper Thomsen fra Unique Models har fortalt til Eurowoman, at han mener, at Gigi Hadids kometkarriere skyldes fire ting: ”En del berømt familie, en del berømte venner og en del massivt opbud af SoMe-følgere, som alt sammen bliver rørt sammen med en del godt udseende,” siger han.

Han fortæller, at der faktisk var en stor modstand mod hende i begyndelsen, men at branchen var nødt til at give efter over for hende til sidst, fordi hun havde fast i alle de rette ting, både SoMe, modehusene og printmedierne.

27 millioner følgere på Instagram

Gigi Hadid har i dag 27 millioner følgere på Instagram. De følger med i, når hun spiser mad med sin familie, tager på ferie, hænger ud med sine venner som Kendall Jenner og Taylor Swift og er på arbejde. Hendes mange følgere er en stor del af grunden til, at hun er blevet så populær og indflydelsesrig som model.

Livet med konstant at poste på Instagram kan dog også være hårdt. I november 2016 tog modellen Kendall Jenner en pause fra at poste på Instagram. Det førte til en lang række overskrifter. Gigi Hadid forsvarede hende og sagde, at hun godt kunne forstå, at Kendall holdt en pause, og at hun selv havde overvejet at gøre det samme.

Gigi og Zayns turbulente forhold

Gigi Hadid og Zayn Malik begyndte at date i november eller december 2015. Gigi var med i Zayns musikvideo til nummeret Pillowtalk, og de optrådte sammen i et photoshoot i et Vogue magasin.

Rygtet siger, at Gigi Hadid og Zayn Malik slog op i juni 2016, men det er ikke blevet bekræftet af de to. Gigi skulle ifølge rygterne have fundet ud af, at Zayn havde løjet over for hende. Kort tid efter var de dog sammen igen.

Siden har rygterne sviret om, at Gigi og Zayn skulle være blevet forlovet. Det er ikke mindst blevet forstærket af, at Gigis mor, Yolanda, har kaldt ham en del af familien.

Bliv klogere på Gigi og Taylors venskab

Gigi Hadid har i lang tid været gode venner med sangerinden Taylor Swift. Sangerindeb har blandt andet sagt til Harpers Bazaar, at Gigi er et af de første mennesker, hun ringer til, når hun har brug for hjælp. ”Hun har en utrolig evne til at se en sag fra flere sider og gøre den mere simpel for dig,” har hun sagt.

I 2016 kom bogen Tay – Historien om Taylor Swift, hvor hendes venskab med Gigi Hadid også bliver beskrevet. Du kan blandt andet købe bogen her.

Gigi i musikvideo

I 2016 var Gigi Hadid med i sit kæreste Zayn Maliks musikvideo til nummeret Pillowtalk. Se videoen her.

Overfaldet af ukrainsk reporter

Den ukrainske reporter og mediepersonlighed Vitalii Seduik har gjort det til sit livs mission at overfalde kendte. I september 2016 gik det ud over Gigi Hadid, da han sneg sig ind backstage med et falsk pressekort og løftede hende op i luften. Det varede dog kun, indtil Gigi gav ham en albue i ansigtet, og han blev fjernet af security.

Vitalii Seduil siger, at han gjorde det, fordi han ikke mener, at Gigi Hadid er en rigtig model. Gigi fik efterfølgende ros for at have handlet så resolut. Du kan se overfaldet her.

Se også vores biografi af Channing Tatum her på GirlzOnly.

Summary