Channing Tatum er en af de største stjerner i Hollywood i dag og har bevist, at han kan mestre en lang række forskellige roller, lige fra romantiske komedier til store actionbrag og dramatiske roller.

Channing Tatum er en amerikansk skuespiller, der er kendt for sin medvirken i romantiske komedier og actionfilm. Det er blandt andet She’s the Man, G.I.Joe: Rise of the Cobra og Dear John.

Channing Tatum blev født 26. april 1980. Hans mor, Kay, er arbejder i en lufthavn, og hans far, Glenn, er bygningsarbejder. Han har en søster, der hedder Paige. Han blev født i byen Cullman i staten Alabama i det sydøstlige USA, men flyttede som seks-årig til nabostaten Mississippi, hvor han voksede op i landlige omgivelser. Han har fortalt, at selvom hans forældre ikke var rige, manglede de aldrig noget, og at han nød sin barndom på landet.

Channing Ttum Golden globe award

Begyndte karrieren som model

Efter high school flyttede Channing Tatum til Miami i Florida, hvor han blev opdaget på gaden af en talentspejder. Det førte til en karriere som model og danser. Han var blandt andet med en i musikvideo for Ricky Martin og model for store tøjmærker som Armani, Abercrombie and Fitch og Dolce and Gabbana. I 2001 blev han af bladet Tear Sheet valgt til at have et af de 50 pæneste ansigter.

Hans første rolle på tv var i krimiserien CSI: Miami, der netop foregår i byen, hvor han blev opdaget. Derefter spillede han flere mindre roller i film og på tv, indtil han fik en af hovedrollerne i filmen She’s the Man i 2006. Den blev et kæmpehit og indtjente over 300 mio. dollars. Så der var nok andre end filmens hovedperson Viola, der godt kunne lide synet af Channing Tatum.

Flere dramatiske roller

2006 var generelt et travlt år for Channing Tatum. Han var med i dansefilmen Step Up og A Guide to Recognizing your Saints. I den sidstnævnte spiller han den unge mand Antonio, der lever på gaden og lader sin frustration over sit liv gå ud over andre ved at banke dem. Channing har selv beskrevet det som sin første dramatiske rolle.

En anden vigtig dramatisk rolle for Channing Tatum var i filmen fra Stop-Loss fra 2008. Filmen handler om en gruppe soldater, der er vendt hjem fra krigen i Irak og skal håndtere dagligdagen derhjemme. Filmen fik ikke særlig stor succes i biografen. Til gengæld var den med til at cementere, hvor stort et skuespiltalent Channing har.

Channing Tatum

Karrieren tager fart for Channing

I 2009 spillede Channing Tatum hovedrollen i filmen G.I. Joe: The Rise of the Cobra. Den blev en kæmpe succes og var for alvor med til at få Channings karriere i gang. Han er dog ikke selv særlig glad for filmen.

”Jeg var tvunget til at lave den,” har han sagt til en journalist fra US Radio. ”Jeg havde underskrevet en kontrakt med filmselskabet tidligt i min karriere om at lave tre film for dem, så jeg var nød til at gøre det, hvis jeg ikke ville blive sagsøgt. ”

Selvom Channing Tatum ikke var meget for det, kunne han i det mindste glæde sig over, at filmen tjente 300 mio. dollars, og at den var med til at sætte hans karriere i gang for alvor. Channing valgte da også i 2013 at være med i endnu en G.I. Joe film.

Channing smider tøjet

Efter G.I. Joe: The Rise of the Cobra var Channing Tatum med i en lang række store film som Dear John, The Vow og 21 Jumpstreet. Det var dog først med filmen Magic Mike fra 2012, at det blev fuldstændig umuligt ikke at lægge mærke til Channing Tatum – og det af flere grunde. I filmen spiller han nemlig en stripper, og filmen er faktisk til dels baseret på hans egen historie, inden han blev berømt.

Filmen blev så stor en succes, at der både kom en opfølger i 2015, Magic Mike XXL, og blev lavet en musical over historien. Udover Magic Mike lavede Channing også en opfølger til 21 Jump Street, nemlig 22 Jump Street, der kom i 2014.

Samme år spillede han også med i den meget anmelderroste film Foxcatcher, hvor han spiller broren til en bryder, der bliver slået ihjel. De seneste år har Channing Tatum blandt andet spillet med i tv-serien Comrade Detective og har en række film på vej i 2017 og 2018.

Channing Tatum bar overkrop

Mødte sin kone i en film

I 2006 spillede Channing Tatum med i Step Up. Her spillede han en hip-hop danser, der skulle danse sammen med en balletdanser. Filmen blev en kæmpe succes og indspillede hele 600 mio. dollars. Der kom også en efterfølger af den i 2008, Step Up 2.

I den første film havde Jenna Dewan rollen som balletdanseren og under optagelserne til denne film, blev de to skuespillere forelskede. Jenna gjorde det klart for Channing, at hun ville have et forhold. Hun var ikke interesseret i ham, hvis han gerne ville se andre. Det skulle Channing Tatum lige tænke over, så han tog i byen med nogle venner.

Der kunne han dog ikke lade være med at tænke på hende, hvilket førte til, at han bankede på hendes dør midt om natten kun iført en sombrero hat og underbukser. Det var åbenbart det, der skulle til. De har været sammen lige siden. I 2009 blev de gift, og i 2013 fik de en datter, Everly.

Channing Tatum kone

Få alle Channings fede film

Channing og Jennas kærlighedshistorie er virkelig en af de mere søde og mindre dramatiske i Hollywood. Hvis du endnu ikke har fået set Step Up, filmen hvor de mødte hinanden, er det derfor på høje tid, at du gør det. Det er en supersød film, hvor det ikke er svært at forestille sig, hvorfor de faldt for hinanden.

Som nævnt var Channing Tatum ikke meget for at spille med i den første G.I. Joe film. Hvis du endnu ikke har fået set filmene, kan du købe et bokssæt med begge film i. Så kan du selv se, om filmen virkelig er så dårlig, som Channing selv synes.

På nettet kan du også nemt finde flere af de komedier og romantiske film, som Channing Tatum har været med i. Det kan for eksempel være Dear John, The Vow og 21 Jump Street.

Jenna og Channings første møde på film

Channing mødte sin kone Jenna, da de spillede over for hinanden i filmen StepUp i 2006. Her møder deres karakterer for første gang hinanden i filmen.

Channing Tatum i G.I. Joe

Channing Tatum var som nævnt ikke glad for at spille med i G.I. Joe: Rise of the Cobra. Du kan se traileren til filmen her:

 

Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om, hvorfor Channing spillede med i en film, som han egentlig ikke havde lyst til at være med i, kan du høre noget mere om hans grunde til at gøre det alligevel.

Se Channing fyre den af i Magic Mike

Magic Mike filmene er stadig nogle af Channing Tatums vigtigste film. Hvis du ikke lige har styr på, hvad de handler om, kan du se traileren til den første film lige her:

 

Læs også den store biografi om Jennifer Lawrence her.