Ariana Grande startede sin karriere som skuespiller, men det har altid været musikken, hendes hjerte bankede for. Hun har indtil videre udgivet tre meget succesfulde album.

Ariana Grande er en amerikansk sanger og skuespiller. Hun startede karrieren på Nickelodeon og lavede siden musicals og film. Fra 2013 til 2016 har hun udgivet tre meget succesfulde albummer.Ariana Grande

Ariana Grande-Butera blev født 26. juni 1993 i Florida. Hendes forældre er begge af italiensk afstamning. Hendes mor, Joan, arbejder i et firma, der laver telefon- og alarmsystemer, og hendes far, Edward, har et firma, der laver grafisk design. Ariana har en storebror, der hedder Frankie, der arbejder som entertainer og producer.

På nationalt TV som barn

Allerede fra Ariana Grande var otte år, begyndte hun at synge og lave teater. Hun optrådte blandt andet på krydstogtskibe. Da ishockeyholdet Florida Panthers skulle spille en kamp, sang Ariana Grande nationalsangen og kom dermed på nationalt TV allerede som barn.

Da Ariana Grande var 13 år, tog hun til Los Angeles for at få en manager. Hun ville gerne udgive en R&B plade, men der var ingen, der troede på, at en så ung sanger kunne lave R&B. I stedet fik hun rollen som Charlotte i musicalen 13. Hun fik en National Youth Theatre Association pris for sin rolle.

Skuespil er sjovt, men musikken er vigtigst

I 2009 fik Ariana Grande rollen som Cat Valentine i Nickelodeon-serien Victorius. Serien blev et kæmpe hit og var på skærmen i tre sæsoner fra 2010 til 2013. Fra 2013 til 2014 var Ariana Grande med i en spin-off af serien, Sam & Cat, hvor hun stadig spiller Cat Valentine. Nu er karakteren blevet færdig med high school og har startet et babysittingbureau sammen med sin roommate Sam.

Ariana Grande har dog aldrig lagt skjul på, at det er musikken, som hun helst vil. Hun har blandt andet udtalt: ”Det er sjovt at spille skuespil, men det er musikken, der har første prioritet hos mig.”

Ariana indspillede derfor en række sange til soundtracket til Victorius. Det blev til i alt tre albums, et til hver sæson.

Kommer skævt i gang med musikkarrieren

Mens Ariana Grande spillede med i Victorius, lagde hun en række videoer på Youtube, hvor hun sang sange af Adele, Whitney Houston og Mariah Carey. Det førte til, at hun blev opdaget og skrev kontrakt med et pladeselskab.

Hun udgav en single, der skulle være forløberen for et popalbum. Det blev dog aldrig til noget, da det ikke lige er Arianas genre. Hun har derfor senere lagt afstand til sangen.

Prisvindende første album

I stedet begyndte Ariana Grande at arbejde på sit første album Yours Truly, der kom i 2013. Der har hun været med til at skrive teksterne på flere af sangene. Albummet solgte 138.000 eksemplarer den første uge og gjorde dermed med et Ariana Grande til en af de mest populære og bedst sælgende kvindelige sangere.

Albummet sikrede Ariana Grande en New Artist of the Year pris til American Music Awards og en Breakthrough Artist of the Year fra Music Business Association. Derudover tog hun på tour med Justin Bieber, hvor hun var med ved tre af hans shows.

I december 2013 udgav Ariana Grande EP’en Christmas Kisses med fire sange. Den blev rigtig godt modtaget af anmelderne, der godt kunne lide hendes R&B tvist på de klassiske julesange.

Ariana Grande

Optrådte i Det Hvide Hus

I starten af 2014 blev Ariana Grande inviteret til at optræde i Det Hvide Hus, hvor den amerikanske præsident bor og arbejder. Det var til en koncert, hvor det kun var kvinder, der optrådte. Senere inviterede præsident Barack Obama hende til at optræde til et påskearrangement, som bliver afholdt i Det Hvide Hus hvert år.

På det tidspunkt var Ariana Grande allerede gået i gang med at arbejdet på sit andet album My Everything. Det kom i august 2014 og blev lige som det første album en kæmpe succes. Albummet solgte 169.000 eksemplarer den første uge. Til MTV Video Music Awards i 2014 vandt Ariana Grande en pris for Best Pop Video for musikvideoen til sangen Popular. Den er blevet set over en milliard gange på Youtube.

Også anmelderne var vilde med My Everything. Det amerikanske musikmagasin Rolling Stones skrev, at det var tydeligt, at Ariana Grande nu var blevet voksen: ”Det er et selvsikkert, intelligent og frækt popstatement, der mixer tyggegummipop og beats.”

Eksplosion til koncert i Manchester

I maj 2016 udgav Ariana Grande sit tredje soloalbum Dangerous Woman. Også det blev taget rigtig godt imod af både anmeldere og fans. Albummet røg direkte ind på en andenplads på en af USA’s mest anerkendte hitlister, Billboard 200.  Anmelderne skrev, at det var et modent album, hvor hun formåede at blande flere genrer på en meget elegant måde.

I februar 2017 begyndte Ariana Grande sin verdensturne med albummet. Den 22. maj 2017 optrådte hun på et stadion i Manchester i England. Under koncerten detonerede en selvmordsbomber en bombe og slog 22 ihjel og sårede over 500 mennesker.

Ariana Grande var meget ked af det på vegne af dem, der døde eller blev sårede. På Twitter skrev hun, at hun slet ikke kunne finde ord for det. Hun stoppede sin turne indtil juni og holdt blandt andet en støttekoncert, der skulle samle penge ind til at støtte dem, der havde mistet nogle eller var blevet sårede.

Kærester med sine kolleger

Ariana Grandes tidligere kærester har alle været enten sangere, skuespillere eller dansere. I 2008, da hun lavede musicalen 13, blev hun kærester med skuespilleren Graham Philips, som hun var sammen med i to år. Efterfølgende datede hun blandt andet sangerne Nathan Sykes og Jai Brooks, rapperen Big Sean og danseren Ricky Alvarez.

I 2016 blev Ariana Grande kærester med rapperen Mac Miller, som hun stadig er sammen med. Ariana har kendt ham, siden hun var 19 år og har arbejdet sammen med ham flere gange. Hun har fortalt, at de var gode venner, men at de i lang tid ikke var klar til at blive kærester.

Kort efter, at Ariana Grande slog op med Ricky Alvarez i 2016, begyndte Mac Miller og hun at hænge ud sammen. De var blandt andet i Disneyland og spillede Pokemon Go sammen. I august 2016 blev de set kysse og siden har der ikke været tvivl om, at de er et par.

Få fingre i Dangerous Woman

Har du endnu ikke hørt Ariana Grandes tredje album Dangerous Woman, kan du nemt købe det via nettet. Det er en oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for.

Hvis du er ægte Ariana fan, kan det være, at du er god til at danse til nogle af hendes sange, eller at du gerne vil øve dig på det. Så kan du få et spil, hvor du kan konkurrere med dine venner om det. Det er for eksempel Just Dance 2017 til Xbox eller Wii.

Dangerous Woman uden musik

Har du hørt sangen Dangerous Woman en million gange? Så er her en version, som du måske ikke har hørt før. Her synger Ariana Grande sangen a capella, det vil sige uden musik.

Støttekoncert for ofre for eksplosion

Efter eksplosionen til hendes koncert i Manchester i maj 2017 afholdt Ariana Grande en støttekoncert til fordel for ofrene og deres pårørende. Her kan du høre hende synge One Last Time til koncerten.