Mila Kunis har både haft succes på tv og på film. Hun er blandt andet kendt for sin rolle i tv-serien ”Dengang i 70’erne”, hvor hun spiller overfor sin mand Ashton Kutcher.

Mila Kunis er en amerikansk skuespiller med ukrainske rødder. Hun er særligt kendt for sin rolle i Friends with Benefits, Ted og Black Swan og for at lægge stemme til figuren Meg Griffin i Family Guy.Mila Kunis

Milena Markovna Kunis blev født 14. august 1983 i Tjernivtsi i Ukraine i det tidligere Sovjetunionen. Hendes forældre valgte at tage hende og hendes storebror Michael med til USA, fordi de mente, at deres børn ville have bedre muligheder der. Begge forældrene måtte derfor opgive gode jobs i Ukraine for at tage til USA med kun 250 dollars på lommen.

På grund af Milas rødder i et andet land taler hun russisk, når hun ses med sin familie og sin bror. Da hun flyttede til USA, kunne hun ikke tale et ord engelsk. Hun lærte blandt andet engelsk ved at se tv-showet The Price is Right, hvor deltagerne skal gætte prisen på forskellige ting.

Løj sig ældre for at få en rolle

Da Mila Kunis var ni år, meldte hendes far hende til skuespiltimer. Gennem skolen fik hun en manager og begyndte at få mindre roller i reklamer, film og tv-serier. I filmen Gia skulle hun blandt andet spille en yngre udgave af Angelina Jolie.

Som 14-årig gik Mila Kunis til audition på tv-serien ”Dengang i 70’erne”. Producerne havde stillet som krav, at alle de medvirkende skulle være 18 år gamle. Mila sagde kækt, at hun ville blive 18 på et tidspunkt. Hun nævnte bare ikke, at det var om fire år. Producerne regnede det ud til sidst, men syntes alligevel, at hun var den bedste til rollen.

Rollen som Jackie i ”Dengang i 70’erne” blev Milas store gennembrud. Hun vandt to Young Star Awards for rollen.

Den helt rigtige stemme til jobbet

I 1999, da Mila Kunis var 15 år gammel, kom hun til audition på rollen som Meg Griffin i tegneserien Family Guy. Skaberen af Family Guy, Seth MacFarlane, har sagt, at Mila Kunis havde den helt rigtige stemme til rollen.

”Normalt kan det godt lyde mærkeligt, når voksne skal lægge stemme til en børnekarakter, men for Mila lød det helt naturligt,” har han sagt.

På grund af sin rolle i ”Dengang i 70’erne” og i Family Guy gik Mila Kunis stort set ikke i high school, men blev i stedet undervist på filmsettet af en tutor. Efterfølgende gik hun kortvarigt på college, men valgte at droppe det til fordel for at spille skuespil.

Hård start på filmkarrieren

Selvom Mila Kunis havde stor succes med sine serier, gik det mindre godt for hende med at slå igennem på film. Flere af hendes første film blev udgivet direkte på DVD, frem for at blive vist i biografen. Derudover var anmelderne meget hårde ved dem. En anmelder skrev direkte, at det var bedst, hvis fansene glemte, at filmen nogensinde var blevet lavet.

I 2008 spillede Mila Kunis med i filmen Forgetting Sarah Marshall, hvor hun spillede sammen med Kristen Bell og Jason Segel. I filmen skulle Mila flere gange improvisere, og det var noget, som anmelderne godt kunne lide. En anmelder skrev: ”Hun forstår konceptet omkring komisk timing.” Mila blev nomineret til en Teen Choice Award for sin rolle, og det blev dermed en af hendes første rigtig succesfulde roller på film.

Succes som svane og bolleven

I 2010 spillede Mila Kunis med i filmen Black Swan, der er en af hendes største succeser til dato. Hendes veninde Natalie Portman var blevet castet til hovedrollen og anbefalede instruktøren at vælge Mila til en birolle. Mila Kunis blev derfor kastet på baggrund af et interview på Skype.

Hun skulle tabe 10 kilo og træne ballet fire timer hver dag i flere måneder for at være troværdig til rollen som ballerina. Rollen sikrede hende dog en Marcello Mastroianni Award og nomineringer til en Golden Globe og Screen Actors Guild Award.

Året efter Black Swan i 2011 spillede Mila Kunis med i filmen Friends with Benefits, hvor hun spiller bollevenner med Justin Timberlake. Filmen var både en succes i biografen og blandt anmelderne, der blandt andet var vilde med Mila og Justin Timberlakes kemi.

Film med talende bamse er den bedst sælgende

Mila Kunis’ bedst sælgende film til dato er Ted. I filmen spiller hun kærester med Mark Wahlberg, hvis barndomsbamse pludselig bliver levende. Han må nu vælge mellem at være kærester med Mila eller at hænge ud med Ted. Filmen indtjente på verdensplan 549 million dollars, eller hvad der svarer til 3,5 milliarder danske kroner.

I 2015 medvirkede Mila Kunis i filmen Jupiter Ascending sammen med Channing Tatum. Filmen var en succes rent kommercielt, men ikke blandt anmelderne. Plottet var da også så indviklet, at Mila Kunis havde svært ved at forklare det i interviews.

Mila Kunis

Mila startede med at være bollevenner med sin mand

Da Mila Kunis var 18 år, fandt hun sammen med Macaulay Culkin, der er kendt fra Home Alone filmene. De var sammen i otte år, men Mila sagde flere gange i interviews, at hun ikke havde planer om at blive gift.

Siden Mila Kunis var med i tv-serien ”Dengang i 70’erne”, havde hun været venner med sin medspiller Ashton Kutcher. I 2012 valgte de at blive bollevenner, hvilket meget mod planen førte til, at de blev kærester. ”Vi var begge med i film, der handler om folk, der er bollevenner, som ender med at blive kærester. Vi havde tydeligvis ikke været nok opmærksomme, da vi filmede,” har Mila Kunis sagt.

Mila Kunis og Ashton Kutcher blev gift i 2015 og har to børn sammen, pigen Wyatt Isabelle, og drengen Dimitri Portwood.

Se højdepunkterne med Mila

Hvis du ikke har fået set alle de gode film, der findes med Mila Kunis, har du heldigvis rig mulighed for det. Du kan for eksempel få et bokssæt med alle otte sæsoner af Dengang i 70’erne, som var Milas gennembrudsserie. Du kan også få Family Guy som bokssæt og høre Milas stemme som karakteren Meg Griffin.

Det er også nemt for dig at finde frem til nogle af Milas største filmsucceser og få set dem. Det gælder blandt andet Friends with Benefits, Black Swan og Ted.

Mila i 70’erne

I tv-serien ”Dengang i 70’erne” spillede Mila Kunis over for sin kommende mand Ashton Kutcher. I serien var de kærester, og deres første kys var faktisk i serien. Her kan du se en scene med dem fra showet:

Slagkraftig ballerina i Black Swan

Filmen Black Swan er en af Mila Kunis’ største succeser til dato. Hun spiller en ballerina, der vil have hovedrollen i balletten Svanesøen. I filmen spiller hun over for sin gode veninde Natalie Portman, som hun både skulle slås med og have sex med i filmen. Her er de oppe at slås.

Krævende kæreste

En anden af Milas store succeser var i filmen Ted, hvor hun spiller kæreste med en mand, hvis gamle bamse pludselig bliver levende. Milas rolle vil hellere have, at hendes kæreste er sammen med hende frem for at hænge ud med sin bamse. I scenen her er Mila og hendes kæreste spillet af Mark Wahlberg på en double date med bamsen og en kvinde.

 

Se vores andre portrætter af fx. Blake Lively og Jennifer Lawrence