Photo, by Pexels, CC0 Creative Commons

Hvad vil du være, når du bliver ældre? Det spørgsmål har fulgt de fleste af os fra barns ben, og når det kommer til karrierevalg, er det efterhånden også kun fantasien, der sætter grænser for, hvad vi kan dedikere vores tid til. Mange vælger at forfølge en karriere inden for de mere traditionelle fag, men der findes også en lang række personer, der har gjort deres passion og unikke talent til en professionel levevej og stabil indkomstkilde. Personer som disse inspirerer en til at tænke ud af boksen – man skal ikke være bange for at forfølge sine drømme, uanset hvor de leder hen. Derfor giver det også god mening at tilegne lidt plads til at hylde et par af de kendte unge danskere, der har formået at forvandle deres alternative karrierevalg til en succeshistorie.

 

De unge danske sportsstjerner

Det kræver blod, sved og tårer at forvandle en sportsgren og hobby til en solid levevej, og mon ikke også, at den professionelle håndboldspiller Kristina Jørgensen har kæmpet sit for at nå, hvor hun er i dag? I en alder af kun 19 år modtog den kvindelige sportsstjerne et opkald fra landstræner Klavs Bruun Jørgensen med et unikt tilbud om at spille for det danske A-landshold under VM i Rusland. Sidenhen er hun blevet døbt Danmarks nye stortalent. Et tilnavn, der vidner om de mange forventninger til den unge kvinde, der til januar fylder 21 år. Selv udtaler Kristina, at hun trives under pres og ikke har noget imod at skulle præstere igen og igen. En indstilling, der uden tvivl har skabt grundlag for håndboldspillerens store succes.

I fodboldens verden finder vi den 20-årige Victor Nelsson, der i år blevet udnævnt til det 34. mest lovende fodboldtalent i Europa. Den unge stjerne har siden 2016 spillet for FC Nordsjælland, hvor han har gjort det fortrinligt som en del af forsvaret. Oprindeligt er Victor fra Hornbæk, hvor fodbold har fyldt en stor del af hans liv, siden en alder af blot 4 år. De mange års dedikation til sporten tegner i dag til at føre Victor af spændende veje, og det bliver interessant at se, hvem der i fremtiden vil kæmpe om at få fingrene i det lovende talent.

Stor dedikation kan gøre en almindelig hobby til en professionel karriere. 

Photo, by tookapic, CC0 Creative Commons

 

De unge danske pokerspillere

Bliver vi i den konkurrenceprægede verden, hvor det fortsat handler om at vippe modstanderen af pinden, finder vi to danske pokerspillere vis perfektion og performance i en årrække skabte stor opmærksomhed. Både Peter Eastgate og Gus Hansen rangerer øverst på listen over de bedste danske pokerspillere, og på et internationalt plan har de to spillere ligeledes skabt beundring. Blandt andet i 2008 hvor Peter i en alder af 23 år løb af med titlen som verdensmester i poker. En titel, der indebar en præmiesum på hele $9.119.489. Også Gus, der går under tilnavnet som ’The Great Dane’, vækkede opsigt, da han i en årrække løb af med adskillige sejre i større turneringer.

Begge spillere kommer oprindeligt fra mindre danske byer, hvor hverdagen på mange måder lignede enhver anden jævnaldrendes. Det afskrækkede dog aldrig de to pokerstjerner fra at drømme stort og forfølge deres passion og talent. På den måde blev hverdagen i Havdrup og Dalum udskiftet med et pulserende liv på den internationale pokerscene.

 

De unge danske musikere

I mange år har vi været vant til at høre om unge amerikanske musiktalenter som Miley Cyrus og Ariana Grande, men på den danske scene dukker store talenter op løbende. Blandt disse finder vi Benjamin Lasnier, der har fortryllet med sine fængende popsange siden 2014, hvor han udgav sin første single ’You’ve got my number’. Siden er det gået stærkt for det unge musiktalent, der ofte er blevet sammenlignet med Justin Bieber. På medier som Facebook og Instagram har Benjamin samlet en fanskare på mere end 6 millioner, og det er da netop også den moderne brug af de sociale medier, der har medvirket til popsangerens enorme succes. Kreativitet og alternative metoder kan således være en givende vej i forfølgelsen af de store drømme.

Talent, vilje og alternative tilgange kan gøre musikerdrømmen til virkelighed. 

Photo, by FirmBee, CC0 Creative Commons

 

Taler vi unge danske musiktalenter, er der ingen vej uden om Lukas Graham, der i dag har opnået international stjernestatus. Forsangeren Lukas Forchhammer er opvokset på Christiania, og som bandets sange af og til afspejler, var det langt fra alle, der troede lige meget på Lukas’ drøm om en international sangkarriere. Det forhindrede dog ikke det danske talent i at forfølge drømmen. I dag kan vi prise os lykkelige for Lukas og bandets gåpåmod, der har ført til, at vi kan nyde godt af store hits som ’7 Years’ og ’Mama Said’.

 

De unge danske modeller

Københavnske Josephine Skriver var blot 15 år, da hun kom i modeverdenens søgelys. Kort tid efter skrev hun kontrakt med Unique Models og har siden prydet Vogues forsider, mens store internationale og anerkendte mærker som Victoria’s Secret og Maybelline har benyttet hende i deres verdensomspændende kampagner. I dag er Josephine rykket fra København til New York, hvor hun ligeledes bruger modelkarrieren til at formidle budskab, der ligger hende på sinde.

 

Caroline Brasch Nielsen er en anden dansk topmodel, der har skabt sig en lovende international karriere. Den unge model har blandt andet været ansigtet udadtil for Marc Jacobs og Valentino, mens store mærker som Calvin Klein, Chloé og Fendi ligeledes har benyttet hende. Allerede i en alder af 16 år skrev Caroline kontrakt med et bureau, hvorefter hendes veje førte hende til den amerikanske modekapital New York. Afsavnet til familier og venner har dog ikke altid været lige let, indrømmer topmodellen, der i en periode tog en pause fra modellivet og det alternative karrierevalg, for således at kunne rejse hjem til Danmark. Siden har hun haft mod på udfordringerne, og i dag blomstrer modelkarrieren på ny.

Photo, by Pexels, CC0 Creative Commons, Caption: Store drømme kan lede til ture på catwalken.

 

De unge danske komikere

Findes der noget bedre end at grine? Når man så også kan få andre til det, vil succesoplevelsen ingen ende tage. I hvert fald ikke hvis vi spørger nogle af Danmarks unge og lovende stand-up komikere. En af dem er Mikkel Klint Thorius, der blandt andet har vundet Comedy Fight Club i 2017 og optrådt på TV2 Zulu i flere sammenhænge. Allerede i gymnasietiden startede Mikkel sin karriere som komiker. Et klogt valgt der siden har ført til mange unikke og hylende morsomme øjeblikke på en scene.

Ruben Søltoft er ligeledes et ungt talent, der har formået at trumfe igennem inden for den danske underholdningsbranche. Vi kender ham fra TV og liveshows, hvoraf han har optrådt i SJIT Happens og ZULU Awards. På scenen deler Ruben gladeligt ud af historier fra sit personlige liv, der ikke altid har været lige let, men ikke desto mindre bliver vendt til sjove anekdoter på scenen. Samtidig har udfordringer aldrig afholdt den unge komiker i at forfølge sine drømme. Første tur på scenen var dog mest et resultat af en udfordring fra gymnasiekammeraterne, men på opfordring af Thomas Warberg vinkede Ruben hurtigt farvel til sin læreruddannelse for at forfølge komikerdrømmen.

Hvad vi kan lære fra de unge succesfulde mennesker, er at hvor der er vilje, er der vej. Det handler altså om at klø på og ikke være bange for at støde på udfordringer undervejs, og det gælder også, når dine drømmer falder uden for de gængse kategorier og forventninger til en karriere.