At blive teenager er en stor omvæltning i et menneskes liv, for her bevæger man sig fra barndommen over i ungdommen, som er det første stadie af voksenlivet. Læs med her, hvor vi giver dig tre gode tips til at få mere ud af dine teenageår.

Teenager er en betegnelser for de år, hvor ens alder på engelsk hedder noget med teen, og det vil altså sige, at man er teenager fra og med 13 (thirteen) og til og med 19 (nineteen). Grunden til at man haft et behov for at kategorisere unge i denne aldersgruppe er, at her er man ikke længere barn, men heller ikke voksen, og at man befinder sig i en helt særlig periode i livet, der mærkes af både en selv og omgivelserne.

Grundlæg din hudplejerutine

Når vi bliver teenagere, sker der også noget med vores hud. Den ændrer sig, og man får et behov for at pleje den og måske behandle den. I teenagekroppen sker der store hormonelle ændringer, som også har indflydelse på huden, og mange teenagere oplever uren hud i form af bumser og fedtet hud.

 

Da kan det være meget værd at pleje sin hud med gode produkter fra danske Skøn Skincare eller et andet mærke, og herudover kan teenagetiden være et godt tidspunkt at grundlægge en god hudplejerutine, således at man hele livet kan bevare en smuk og strålende hud.

 

Sørg for at rense dit ansigt og pleje det med en god fugtighedscreme, men glem ikke solbeskyttelsen. Solen er noget af det, der ælder vores hud allermest, og ved at beskytte den lige fra den første ungdom, er du foran på point, når det gælder om at undgå rynker og furet, tør og ældet hud. Faktor 50 kan lyde voldsomt, men hvor man tidligere troede, at det var nok med faktor fire eller seks, har man i dag en helt anden viden om, hvordan solens stråler påvirker vores hud, og ingen faktor er for høj, når det gælder vores ansigt og andre steder, hvor huden er særligt udsat.

 

Udvid din horisont og skab muligheder for dig selv

Tiden som teenager kan være skræmmende, men vær modig og kast dig ud i ting for at finde ud af, hvad du kan lide. Man kan let komme til at beskytte sig selv, men du vil gøre dig selv en stor tjeneste ved at udforske verden og for eksempel vælge et højskoleophold eller tage på efterskole, hvor du vil møde unge, som kommer fra andre miljøer end dig selv og som kan udvide din horisont og dermed give dig et større udsyn og mere at vælge mellem, når du eksempelvis skal beslutte, hvad du vil arbejde med.

 

Sæt dig i førersædet og tag ansvar for dit liv

Det sidste råd herfra er at være dig selv. Det er let at sige, men vær modig og gør det, der er rigtigt for dig, selvom andre måske ikke synes, det er cool. Du kan spørge dig selv, hvem der skal være direktør i dit liv, eller hvem der skal sidde på førersædet i din bil, og her er svaret naturligvis dig.

 

Foto:

https://pixabay.com/photos/girl-teenage-girl-eyes-beauty-7172289/