Vil du gerne undgå at dine rynker kommer tidligere end højst nødvendigt? Så må du i gang med at bruge solcreme! Du kan gøre mange ting, for at give din hud de bedste forudsætninger for at udsætte aldringsprocessen – men solcreme er bestemt en af de bedste muligheder! Læs med her og lær meget mere om din hud og dens behov for solcreme.

Hvordan hjælper solcreme imod rynker? 

Solcreme danner et beskyttende lag, så solens stråler ikke er lige så voldsomme mod din hud. Specielt er din hud sart i ansigtet, og der er derfor vigtigt at du her specielt er varsom med solen. 

Solens UV-stråler trænger igennem din hud og kan være med til at ødelægge din huds naturlige stabilitet. Solens stråler nedbryder dele af hudens balance, hvilket kan føre til rynker tidligere end nødvendigt. Yderligere – hvis man har været meget udsat for solstråler – kan man opleve at få rynker tidligere end andre på ens alder. 

Brug solcreme hele året rundt

Det kan ligeledes være vigtigt at bruge solcreme hele året rundt – og altså ikke kun, når du får solens stråler direkte i ansigtet og på kroppen. Selvom du ikke decideret ligger dig på stranden eller i haven for at arbejde på en brunere kulør, er solcreme altså essentielt. 

De fleste eksperter råder os til at bruge solcreme, også selvom der er en smule overskyet eller vi blot skal en hurtig tur ned til købmanden. Igen er det vigtigt at nævne, at ansigtet er ekstra sårbart, når det kommer til solens UV-stråler. Derfor kan det være en god idé med eksempelvis en dagcreme eller anden ansigtscreme med spf. På den måde er du sikker på, at du får beskyttet i hvert fald dit ansigt på daglig basis. 

Andre produkter som kan hjælpe i kampen mod rynker 

Der findes selvfølgelig også andre redskaber, hvis du gerne vil udsætte det uundgåelige: Rynker. Det er eksempelvis altid en god idé at smøre sig i ansigtet med en god fugtighedscreme – uanset om solen har været fremme på himlen eller ej i løbet af dagen. Huden er nemlig meget afhængig af fugt for at genetablere sin gode og naturlige balance efter en dag med makeup, sollys, støv og alverdens andre partikler. 

Yderligere kan man også investere i en god antiage ansigtscreme. Nu til dags findes der en masse forskellige slags antiage ansigtscremer på markedet. Det kan kræve en smule research for at finde frem til den, som passer til dine behov.