Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Photo by rawpixel / CC0

I dag er kønsrollerne muligvis ikke komplet udvisket, men når det kommer til at skabe en karriere, er kvinderne mere og mere synlige og ligeså succesfulde som mænd. Det handler ikke blot om at få et godt job, men at skabe en karriere, der giver en lyst til at investere meget af sin tid, af og til sved og endda tårer.

Vi har samlet 3 karrierekvinder, der kan inspirer dig, hvis du enten mangler lidt inspiration til at finde ud af, hvad du vil eller hvis du blot vil læse om nogle kvinder, der har formået at opnå store ting (og give dig inspiration til at fokusere på at opnå det du vil).

Oprah Winfrey

Det er højest sandsynligvis ikke en person, som du er ubekendt med, men når du skal finde inspiration i karrierekvinder, er det svært at lave en liste, der ikke inkluderer med Oprah. Hun er mest kendt for sit talkshow The Oprah Winfrey Show, som blev det mest sete tv-program i den genre.

Oprah er sidenhed blevet tildelt en Presidential Medal of Freedom af præsidenten, og der har endda været snak om, hvorvidt hun en dag kunne ende med at blive Amerikas næste præsident.

Det var dog langt fra denne fremtid, som mange ville have spået for hende, da hun blev først i fattigdom ude på landet, blev overgrebet som barn og blev gravid som 14-årig. Men det er måske netop denne hårde opvækst, der fik hende til at arbejde så hårdt for at forme en anden fremtid for sig selv.

Muskan Sethi

Du har måske ikke hørt hendes navn før, hvert fald ikke hvis du ikke befinder dig i pokerverdenen – for det er lige netop det hun lever af. Det var dog ikke fordi, at hun altid havde den karriere i øjnene. Hendes interesse for poker startede tidligt i livet, da hun arvede en forkærlighed for kortspil fra sin bedstemor.

Men Muskan havde altid tænkt, at hun ville ende i en mere traditionel karriere inden for mode, computere og ledelse. Det gik dog ikke, som hun havde planlagt, og Muskan endte med at give slip på denne tanke for en mere utraditionel karriere. Muskan havde altid set poker i TV’et med sin far, så det var ikke en nyt for hende, men hun havde aldrig overvejet at gøre det til en karriere.

Hun begyndte med at spille selv og lærte hurtigt alle finesserne. Hun fandt hurtigt ud af, at hun havde et talent for det og nogle af de førende stjerner i pokerverden overbeviste hende om, at hun havde fundet sin plads i livet. Der gik ikke længe, før hun blev hædret af Indiens præsident med en ”First Lady”- pris, efter at hun blev landets første kvindelige professionelle pokerspiller – og blev senere også udnævnt Indiens ambassadør for ansvarligt spil.

Muskan kæmpede dog først længe med at finde sin vej i livet, da det ikke gik, som hun havde håbet på med de andre karrierer som hun havde haft i tankerne. Hun er er perfekt eksempel på, at blot fordi du fejler nogle steder i din karrierevej, så betyder det ikke, at du ikke kan blive den bedste i det rigtige felt for dig.

Photo by pixabay / CC0

Arianna Huffington

Efternavnet lyder bekendt, men kender du til kvinden bag The Huffington Post? Hun stiftede det tilbage i 2005, og det blev hurtigt en af de mest citerede medier overalt i verden. Hun forlod posten som chefredaktør i 2016 for at fokusere på sit næste projekt: Thrive Global.

Hendes position i medieverden har gjort, at hun er blevet placeret på Time Magazines kendte liste over verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker.

Det var ikke altid let for Arianna, da hun med sin græske baggrund ikke havde udset sig en karriere i medieverdenen og forsøgte i starten af komme af med sin græske accent for at passe bedre ind (hvilket hun senere opgav for at fokusere på vigtigere ting). Hun flyttede fra Grækenland for at studere på Cambridge i England og involverede sig i den politiske debat af ren interesse og endte med at udgive den antifeministiske bog ”The female Woman – og så tog hendes karriere fart.

Hun er nu forfatter til 14 bøger, har skabt sig en karriere som liberal politisk meningsdanner i USA og stifter af The Huffington Post.