Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Rigtigt mange piger og kvinder er uvenner med deres spejlbillede. Magasiner og sociale medier får ofte skylden, fordi det er her, vi ser fejlfrie kroppe og problemfri hud. Men det vi ser i medierne, er ofte langt fra sandheden. Billederne er taget med professionelt udstyr, med professionel lyssætning, og har i langt de fleste tilfælde været igennem photoshop, og er blevet redigeret så selv den mindste fejl blev visket væk.

Bliv venner med dit spejlbillede

Det kan være enormt drænende og opslidende at være ked af sig selv, ligegyldigt hvad det er, du er utilfreds med. Hvis du er blevet uvenner med dit spejlbillede, er der heldigvis en løsning. Der findes nemlig rigtigt mange øvelser, som kan gøre det lettere for dig, at blive venner med dit spejlbillede.

Du kan sikkert godt forstå, at du ikke kan få en ny ven ved at tale grimt til vedkommende. Hvem ville overhovedet finde sig i det? Det samme gælder dig selv, du bliver aldrig gode venner med dit spejlbillede, hvis ikke du kan tale pænt til dig selv. Tænker du, at det ikke er muligt overhovedet at finde noget pænt at sige om dig selv, så tager du fejl. Du er smuk! Men hvis det er svært at se, så find den ting ved dig selv, du er mindst utilfreds med og begynd der. Måske du syntes, at du har smukke øjne, pæne tænder eller ok tæer. Gå hen foran spejlet, kig dig selv i øjnene, og giv dig selv et kompliment. Gør det mindst én gang om dagen. Det vigtigste at huske, ved denne øvelse er, at ingen er perfekte og at alle selv den smukkeste model, har ting de ikke er tilfredse med ved deres krop.

Arbejde med dig selv – personlig udvikling kan gøre forskellen

Hvis du er ked af dit spejlbillede, og ikke kan slippe de negative følelser om dig selv, så kan det være, at du skal have noget hjælp udefra. Der findes mange forskellige tilgange til det at hjælpe mennesker med lavt selvværd, og hvilken du føler er den rigtige, er helt op til dig.

Et lavt selvværd opstår, når man bliver i tvivl om, at man er god nok. Selvværdet bygger på en følelse af at være god, som man er. Nogle gange kan den følelse ændres, måske fordi du i en længere periode, har været udsat for en situation hvor du har følt, at du ikke slog til.

Med personlig udvikling som metakognitiv terapi kan du få styr på dine tankemønstre, og på den måde få din følelse af selvværd tilbage. Metakognitiv terapi er en forholdsvis ny terapiform der, i modsætning til langt de fleste andre terapiformer, tager udgangspunkt i nuet, og hvordan tankemønstre kan ændres for fremtiden. Målet med terapien er at give dig kontrol over dine tanker igen.

Er en operation løsningen?

Er din utilfredshed med din krop koncentreret om et område som bryster, næse eller lår, så kan en operation komme på tale. Afhængigt af om din utilfredshed bunder i fysiske udfordringer som ondt i ryggen på grund af alt for store bryster, eller besvær med at trække vejret gennem næsen på grund af en bule på næseryggen, så kan du få operationen igennem din læge. Er din utilfredshed kun kosmetisk, så må du selv betale for operationen.

I dag er plastikoperationer ikke så unormale, som de var tidligere. En lang række kendisser og stjerner har fået foretaget kosmetiske indgreb, og kirurgerne udvikler hele tiden bedre og mere sikre metoder til at foretage indgrebene. Mange er dog stadig imod kirurgiske indgreb, og er ikke bange for at sige deres mening højt. Derfor er vores klare anbefaling at du skal lytte til din mavefornemmelse. Hvis en næseoperation, eller brystoperation vil gøre dig glad, så gør det. I sidste ende handler det om, hvordan du har det med dig selv.