Det er så dejligt at kysse. At mærke, at vi er tæt på et andet menneske, endda så tæt, at vi jo faktisk er inde i hinandens mund. Hvert et kys er unikt. Om det er med en komplet fremmed i byen, som vi aldrig ser igen, eller om det er med sit livs kærlighed, hvor hvert et kys er en storslået kærlighedserklæring.

Hvordan lærer du at kysse?

Det er en udbredt misforståelse, at det at kysse er noget, du skal lære. At kysse er nemlig lysternes sprog. Når vi kysser, er det instinkterne, der kommunikerer. Det er menneskets dybeste urdrift, der kommer frem og handler for os – i hvert fald hvis du er i stand til at give dig hen til kysset.

Hvis du ikke kan give dig hen til den situation, du er i, kommer kysset til at bære præg af din bevidsthed. Den vil prøve at kontrollere et eller andet ved forløbet og ved den person, du deler kysset med. Og det er ikke et godt kys. Du skal bare give dig hen og lade dine følelser og lyster og instinkter handle for dig.

Du skal så at sige slukke for din hjerne og for dine tanker og bare nyde, at du i dette nu deler et særligt øjeblik med en anden person, uanset om selve personen er særlig eller ej.

Alle kys er godt for noget

Uanset hvilket slags kys, du oplever, er det godt for noget. Når dette er sagt er det selvfølgelig kun inkluderende kys med samtykke.

Kys kan være sjove, slørede, fulde af følelser, alvorlige, triste, ovenud lykkelige, en forsvarsmekanisme, noget vi husker for altid eller noget vi har glemt efter et par timer.

Kys kan være alle mulige ting, og alle kys er godt for noget. Alle kys er erfaringer, som du kan bruge fremadrettet i dit liv. Med hvert et kys du får og giver, lærer du noget om dig selv og om andre, hvis altså du giver dig selv tid og lov til at reflektere over oplevelsen af kysset.

Der er mange ting at tænke over, når det kommer til kys, og inde på denne hjemmeside er der endnu mere stof til eftertanke.

Det allervigtigste at huske på, når det kommer til at kysse, er at lade dig selv gøre det, du har brug for. Har du brug for at kysse, skal du bare gøre det. Har du brug for at stoppe et kys, skal du bare gøre det. Ligesom med alle andre ting i livet, skal du bare gøre det, du har brug for, når det kommer til at kysse.