Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Sammenligner du den måde, kvinder og piger klæder sig på i dag, med 10-20 år siden, er der særligt én ting, der vil springe dig i øjnene – nemlig skoene. Hvor kvinder tidligere gik i ballerinaer, pumps eller støvler, er det nu sneakers, der har vundet alles hjerter. Og det forstår vi godt!

Vi er nysgerrige på, hvad det egentlig er, at sneakers kan, og hvorfor de er blevet så populære. Læs med her, hvis du også er nysgerrig. Vi kommer naturligvis også med idéer til sommerens fedeste sneakers til kvinder.

Sneakers til kvinder – hvorfor?

Modebilledet er i høj grad præget af en blanding af de gamle kønsnormer. Hvor man – heldigvis – for lang tid siden mente, at bukser og jakker var forbeholdt mændene, og kvinderne primært gik i kjoler og nederdele, har denne holdning fuldstændig skiftet. Kvinder fra langt de fleste kulturer går i lige præcis det, der passer dem, mens mændene også har en mere fri tilgang til, hvad de går i.

Her er fodtøjet en stor del af forandringen. For det første stammer flere af de originale styles inden for sneakers fra sportens verden, og flere af de modeller, vi kender i dag, blev produceret som tennissko. For det andet var det i mange år primært mændene, der havde den luksus at kunne tage afslappende sportssko på. Kvinderne så man helst i pænere sko.

Alt dette har heldigvis ændret sig, og nu er sneakers mindst lige så meget kvindernes domæne, som det er mændenes.

Kvinde – kend dine sneakers

Vi er enormt glade for den udvikling, moden har taget – vi elsker nemlig sneakers af enhver art. Vi har kigget lidt nærmere på, hvordan du som kvinde bedst muligt kan style dine forskellige sneakers, og hvordan du bedst muligt sætter et outfit sammen med udgangspunkt i dine sko.

De chunky

Den første kategori, vi skal se nærmere på, er de chunky sneakers. De lidt store med en høj sål, som er meget fremme i modebilledet i dag. Denne type sneakers kan bruges i alle sammenhænge og til alle outfits: brede bukser, skinny jeans og kjoler. De chunky sneakers er ofte yderst behagelige at have på, og de er derfor ideelle til hverdag.

De farverige

Vi kender det sikkert alle: Vi har mindst ét par sneakers, som er lidt vilde i farverne, og som måske ikke lige passer til alt dit tøj. Ejer du sådan et par, fortjener de at shine, når du har dem på. Brug dem derfor til et neddæmpet outfit i en simpel farve: enten helt mørkt eller helt lyst. Lad skoene tale for sig selv, og lad dem tiltrække al den opmærksomhed, de kan.

De simple og lette

Selvom langt de fleste sneakers i vores optik er unisex og dermed passer begge køn, er der nogle modeller, der er mere feminine i udtrykket end andre. Disse er typisk meget lette i udtrykket, og sommetider er de holdt i lyse farver. Tag dem eventuelt på til en let sommerkjole, når du gerne vil være meget feminin i dit udtryk.

Få inspiration til dit næste par

Har du fået lyst til at udvide din sneakers-samling, så frygt ej. Vi har nemlig samlet hele 13 superfede sneakers til kvinder, som du kan lade dig inspirere af. Se mere her. Der er noget for enhver smag, og vi kan altså ikke garantere, at du ikke har købt endnu et par, inden dagen er omme.