Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Er det din drøm at arbejde med musik, kommer vi her med tre jobforslag. Det er alle tre jobs, som du kan uddanne dig til, for eksempel klaverstemmer, hvor du står for klaverstemningen i folks hjem.

Hvis du er vild med at spille musik eller synge, drømmer du sikkert om at gøre det til din levevej. De fleste drømmer om at kunne skrive deres egne sange og optræde. Det er en rigtig god drøm, som du helt sikkert bør gå efter.

Det er dog også en drøm, som det bliver svært for dig at få til at gå i opfyldelse. Derfor er det en god ide, at du har en backup-plan, så du har noget at leve af, hvis det ikke går. Det er helt sikkert noget, som dine forældre vil sætte pris på, at du har tænkt over.

Her er tre forslag til jobs, der har fokus på musik, og som du har mulighed for at uddanne dig til.

Klaverstemmer

Hvis du spiller klaver, har I sikkert tit haft besøg af klaverstemmeren derhjemme. Han eller hun har fået klaveret til at lyde ordentligt, så du igen kunne spille på det. Et klaver begynder at spille falsk 2 til 12 måneder efter, at det er blevet stemt. Det er derfor vigtigt, at det løbende bliver gjort. Og det kan kun gøres af en professionel klaverstemmer, derfor vil der være et godt job for dig i det.

Som klaverstemmer kommer du i mesterlære hos et af de firmaer, der står for det i øjeblikket. Der lærer de dig de teknikker, som du skal kunne for at kunne stemme et klaver. Det er et alsidigt job, hvor du møder mange forskellige former for mennesker og skal stemme forskellige former for instrumenter. Det er både flygler, pianoer og almindelige klaverer.

Er du blevet interesseret i et job som klaverstemmer, så læs mere om, hvad en klaverstemmer er her.

Musikterapeut

En anden mulighed for at arbejde med musik er, at du bliver musikterapeut. Terapeuten arbejder typisk med personer med handicap, særlige lidelser eller specielle behov. De kan have stor glæde af at spille eller høre musik. Når du bliver musikterapeut, kan du altså være med til at gøre en forskel i deres liv.

Du kan uddanne dig til musikterapeut på Aarhus Universitet, og uddannelsen tager fem år. Der er nogle adgangskrav, som du skal leve op til, lige som du også skal bestå en optagelsesprøve. Det er derfor ikke helt lige til at komme ind.

Underviser

En tredje mulighed, der er rigtig mange musikere, der griber til, er undervisning. Det kan foregå på alle niveauer og være for store hold eller for bare en enkelt person. Hvis du vil have en uddannelse, der gør det muligt for dig at undervise i musik, kan du for eksempel blive folkeskolelærer eller gymnasielærer.

Der er dog også mange steder, hvor du kan blive ansat, simpelthen ud fra at du er god til at synge og spille og selvfølgelig lære fra dig. Det kan for eksempel være på aftenskoler.