Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Bedemanden kan hjælpe teenagere i sorg – Hos bedemanden i Middelfart – som vi har snakket med – ved de, at det kan være utroligt svært at overskue fremtidsplaner, når du pludselig rammes af sorg. For hvad nytter det at gå i skole og mødes med venner, når din far, bedste veninde eller søster ikke længere lever? Læs med her, hvor vi hjælper dig gennem de svære dage op til og efter begravelsen.

sorg, død og begravelse

Har du som teenager mistet et nært familiemedlem, din bedste ven eller kæreste, ved du, hvordan hele verden kan bryde sammen fra den ene dag til den anden. Det hele føles uvirkeligt, unfair og ubærligt. For hvad med alle de planer, I havde? Og hvad med alt det, du ikke fik sagt?

Få hjælp til at sige ordentligt farvel

Det er næsten umuligt at finde energien til en begravelse, når du lige har mistet – særligt i teenageårene.

Det kan dog være en rigtig god idé, at du deltager i begravelsesforberedelserne. Bedemanden i Middelfart og omegn gør for eksempel en stor dyd ud af at formidle følelser i forbindelse med død i børne- og teenagehøjde. De kan også hjælpe med de spørgsmål og tanker, du har, inden du tager afsked med afdøde. Læs mere her  (link til bedemanden i Middelfart som nævnt ovenfor).

Deltager du i forberedelser, får du ikke alene lukket op for en rigtig svær snak – du får også mulighed for at sige ordentligt farvel til ham eller hende, du har kær.

Efter bisættelsen: Sæt ord på dine sorger og følelser

De fleste teenagere isolerer sig, når de rammes af sorg. Det er dog helt afgørende, at du får åbnet op og talt ud om din sorg.

Det kan også være en rigtig god idé at komme hurtigt tilbage til en ”normal” hverdagsrytme. For det er helt okay at give sorgen en pause og have det sjovt en gang imellem – også selvom du er ked af.

Prøv at finde glæde i hverdagens små oplevelser, og husk på, at verden går videre – også selvom det føles helt forkert.