Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvordan undgår du bedst muligt at få tørt, slidt og glansløst hår?
Vi har samlet 5 ting frisøren siger du skal undgå, hvis du gerne vil have sundere hår + 3 tips til hvad du ellers kan gøre, for at få et sundere hår.

sundere hår

Dette indlæg indeholder affiliate links, der alle er nøje udvalgt og godkendt af girlzonly.dk.

1. At vaske hår hver dag

Hvis du gerne vil have sundere hår, er det en god start, hvis du dropper den daglige hårvask.
Med mindre du har en hverdag, hvor dit hår bliver meget beskidt, kan du sagtens lade være med at vaske det hver dag.

Der er rigtig mange, der slet ikke tænker over, hvor meget en hårvask slider på håret.

shampoo-3378336__340Ved at droppe den daglige hårvask, kan du altså hjælpe dit hår rigtig godt på vej, hvis du gerne vil have sundere hår.

Prøv i stedet at nøjes med at vaske dit hår hver 2. eller 3. dag. Selvom det tager et par uger, før håret ikke fedter mellem hårvask, så er det det hele værd!

Du kan eventuelt bruge en tørshampoo, hvis du synes dit hår virker fedtet. Se et stort udvalg af tørshampoo lige her.

2. At ”tørre” håret med håndklædet

Det kan ikke siges nok gange. Hvis du gerne vil have sundere hår, så skal du stoppe med at ”tørre” håret med håndklædet. håndklædehårDu må selvfølgelig gerne lave den klassiske turban, når du hopper ud ad badet, men en fejl mange laver er, at vende hovedet nedad og så gnide håndklædet fra side til side ned langs spidserne. Det har dit hår ikke godt af. Du får ikke sundere hår af “tørre” håret på denne måde – håret bliver tværtimod mere filtret (og derved sværere at redde ud) og slidt.

Du kan i stedet for presse håndklædet forsigtigt rundt om det våde hår i enderne. På den måde undgår du at slide på håret, når du har vasket det.

Se også: Send en sød besked til din kæreste

3. At redde håret hårdt

Efter du har været i bad og har tørret dit hår (stille og roligt) med håndklædet, er det (for de fleste) blevet tid til at redde håret ud. Du kan sikkert mærke, at dit hår filtrer en smule, hvilket er helt normalt.

Desværre er der rigtig mange, der tænker pyt med det! og giver den ekstra gas med børsten, for at få redt de små knuder ud af håret – og gerne helt oppe fra hovedbunden!hårbørste

Hvis du vil have sundere hår, skal du undgå at redde dit hår på denne måde. Det er hverken godt for din hovedbund eller dit hår! Start i stedet med at redde dit hår i spidserne.

Brug eventuelt en hårbørste fra Detangler, der kan gøre arbejdet lettere, og som samtidig kan give din hovedbund en let “massage”. Se børsten her.

På den måde kan du lettere få de små knuder ud. Dit hår er meget elastisk, når det er vådt, så hvis du hiver for hårdt i det, kan det let knække.

Du kan med fordel (og uden at håret bliver helt fladt) bruge en balsamspray inden du redder dit hår. Se eksempelvis denne balsamspray fra Urtekram med en lækker duft af kokos.

Hvis dit hår har krøl, kan det være en god idé at redde dit hår igennem inden det bliver vasket og ikke efter, så du undgår at håret ser kruset ud.

4. At føntørre og glatte/krølle dit hår

Selvfølgelig må du gerne føntørre og glatte/krølle dit hår en gang i mellem, så længe det ikke er hver gang du har vasket det. Håret bliver nemlig hurtigere tørt og glansløst, når det bliver udsat for høj varme.føntørret hårDen største synd er glatte- og krøllejernet, der begge kan udsætte håret for temperaturer op over 200 grader! Det er ikke vejen frem til sundere hår! Den høje varme gør, at hårets naturlige fugt fordamper.

Hvis du skal glatte eller krølle dit hår, er det derfor vigtigt, at du bruger varmebeskyttelse, så håret ikke udtørrer helt.  Prøv eksempelvis en varmebeskyttelse fra GHD

Hvis du gerne vil føntørre dit hår, kan et godt råd være at sætte varmen ned på din føntørre, men ellers har det altså bedst af at lufttørre, hvis du gerne vil have sundere hår!

Se også: Størrelsesguide til sko

5. At farve håret for meget og droppe klipningen

Når du farver dit hår, udsætter du det for en kemisk reaktion, som kan medføre skade på håret. Farver du ofte håret, kan du ende med tørt, slidt og glansløst hår på længere sigt.

Hvis du gerne vil have sundere hår, er det derfor altid en god idé, at få dit hår farvet af en professionel, eller at spørge din frisør til råds inden du kaster dig ud i selv at farve det.haircutVed at blive klippet regelmæssigt holder du dine spidser sunde. Selvom der er forskel på, hvor hurtigt hår vokser, kan en klipning hver 6. – 10. uge forhindre spaltet spidser, men er dit hår først blevet spaltet, skal det klippes af!

Nu længere tid du venter mellem klipningerne, nu mere vil dit hår spalte. Din frisør vil altid anbefale dig at klippe alle dine spaltet spidser af (hvilket med tiden kan være mange centimeter!).

Bliver du til gengæld klippet med jævne mellemrum, kan du nøjes med at få klippet 1-2 centimeter af og på den måde få sundere hår.

Se også: Den der du-ved-nok kage

Hvad kan du ellers gøre for at få sundere hår?

Der findes mange forskellige bud på, hvad du ellers kan gøre for at få sundere hår. Her har du 3 tips  fra frisøren til et sundere hår:

  • Brug en god shampoo: Er dit hår meget slidt kan en god repair shampoo gøre underværker og hurtigt give dig sundere hår. Se repair shampoo her. 
  • Brug hårkur: Hvis du skal have sundere hår, så er det altid en god idé at bruge en hårkur en gang om ugen – eventuelt hver gang, hvis dit hår er meget slidt! Der findes mange forskellige mærker. Find den hårkur der passer til dig lige her. 
  • Kom olie i håret: Olie giver dig både følelsen af sundere hår og masser af pleje til spidserne. Olien kan både bruges i vådt og tørt hår, og skal påføres cirka 5-10 centimer fra hovedbunden og ud i spidserne. Argan olie er fantastisk! Find en olie til håret her.

 

Indlæg skrevet af Malene Karva, uddannet frisør og over 10 års erfaring i faget.