Den du ved nok kage– Det lyder hemmelighedsfuldt, når du og dine veninder taler om ”den du ved nok”. Ved du ikke, hvad jeg taler om? Det er ”den du ved nok”. Kagen! Kender du den ikke, så er det helt klart en brist i din opdragelse! For ”Den du ved nok kagen” er KAGEN!
”Den du ved nok” bliver – hvis den ikke allerede er det – din favorit. Den er nemlig nem at lave, den smager godt, og så er den færdig i løbet af en times tid.
(Billede lånt af HurtigMums.dk)
Opskrift på ”den du ved nok kage”
Der bliver 20-24 stykker ud af kagen, så saml bare alle veninderne til kageorgie. Kagen er også en god kage til uddeling i klassen til fødselsdag. Der bliver mange stykker af den, og den er nem at spise.
Det skal du bruge til dejen
- 200 g smør
- 330 sukker
- 3 æg
- 300 g hvedemel
- 2 spsk. kakaopulver uden tilsat sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 2½ dl mælk
- 1 bradepande på ca. 25 x 35 cm – det gør ikke noget den varierer et par cm den ene eller anden vej
- Bagepapir eller lidt smør eller olie
Det skal du bruge til glasur
- 5-10 spsk. færdiglavet kaffe – kan I ikke lide kaffe, så brug kakaomælk, appelsinsaft eller vand i stedet
- 200 g smør
- 100 g kokosmel
- 2½ spsk. kakaopulver uden tilsat sukker
- 350 g flormelis
Sådan laver du kagen
- Tænd ovnen på 180° C varmluft.
- Smelt smørret i en lille gryde eller kasserolle, og lad det afkøle.
- Rør imens sukker og æg hvidt. Det går hurtigst i røremaskinen eller med en elpisker – rør gerne i 5 minutters tid. Jo mere luftigt det bliver, jo mere lækker bliver kagen.
- Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og bagepulver, og vend det i æg og sukker skiftevis med mælken.
- Tilsæt til sidst det smeltede smør, og pisk grundigt.
- Beklæd bradepanden med bagepapir – det er lidt vanskeligt – eller smør/pensl den med olie – det er nemmere, men giver mere besvær med opvasken.
- Sæt kagen i ovnen i 25-35 minutter. Tjek, om den er gennembagt ved at stikke et metalgrillspyd eller lignende ned i midten af kagen. Hænger der dej ved, skal den have lidt længere tid. Tjek første gang efter 25 minutter, og tjek den derefter med jævne mellemrum, indtil du tager den ud af ovnen.
Lad ”den du ved nok” køle af, mens du laver glasuren.
- Hæld ingredienserne i kasserollen fra før – den du ved nok … med smørret – og lad det smelte stille og roligt ved lav varme. Lidt lavere end medium.
- Smag til med ekstra kaffe, kakaomælk eller appelsinsaft, og sluk derefter for varmen, og tag gryden væk.
Du behøver ikke vente på, at kagen bliver helt kold, før du smører glasuren på. Og kagen smager også godt lidt lun.
Skal du først bruge kagen en anden dag, så vent med at lave glasuren. Lad kagen køle helt af, og læg den derefter i en frysepose og i fryseren.
Skær kagen i kvadratiske – eller næsten – stykker, efter glasuren er kommet på.
Se også opskriften på pandekager her.