Glad par

De fleste af os er godt klar over, at kommunikation er nøglen i et forhold, men er du i stand til at tale med din mand om alle emner? Og bør du være helt åben og ærlig med alting? Det er spørgsmål, som mange danskere kæmper med hver dag.

Så i denne artikel vil vi undersøge, om du skal dele hver eneste lille detalje af dine tanker, eller om du måske skal holde nogle ting for dig selv, samt hvordan du kan gribe vanskelige emner an på en positiv og støttende måde. God fornøjelse!

Vær ærlig og tag hensyn

Alle seriøse parter i et forhold fortjener ærlighed og åben kommunikation. Men det betyder ikke nødvendigvis, at du skal ignorere deres følelser eller ikke tage hensyn til, hvordan du udtaler dig.

Der findes en god balance mellem at være hudløst ærlig og en lukket bog, og det er noget, man kun kan lære med tiden. Men ved at vise hensyn kan du i det mindste behandle situationen med omsorg og kærlighed.

Hvis du eksempelvis oplever, at din mand har problemer med sit helbred, kan du anbefale, at han søger efter recept medicin online, og på den måde undgå det besvær og ubehag, han frygter ved lægebesøget. Det er dog en god idé at besøge ens læge, før man bestiller medicin på nettet.

Det kan give ham det skub, han mangler for at komme i gang, og så har du ikke sagt for meget eller handlet forkert. Du kan samtidig også minde ham om, at du er bekymret for ham, og det kan også være en god idé at spørge omkring detaljer for at få et større overblik over situationen.

Ikke alle opfatter kommunikation på samme måde

Alle mennesker er forskellige, og det er deres måde at opfatte kommunikation også. Nogle personer er åbne mennesker, der elsker at snakke med alt og alle, mens andre mennesker foretrækker at holde deres følelser for dem selv.

Ved at sætte dig ind i den måde din kæreste eller mand kommunikerer bedst på, kan du få en bedre samtale omkring de emner, der måske ellers ville være svære at snakke om. Det kan både være i form af at genkende ansigtsudtryk og kropssprog, men også ordvalg og tonelejet (1).

Nogle mennesker er ikke i stand til at udtrykke dem selv lige så let som andre, men ved at være tålmodig og åben kan man komme langt. Et parforhold kan være en smuk forening af to mennesker, der ønsker hinanden det bedste, men uden kommunikation bliver det sjældent en realitet. Så husk at snakke med hinanden. Held og lykke!

(1) https://www.dr.dk/levnu/parforhold/tal-paent-til-hinanden