Når man rammer puberteten er det meget normalt at man begynder at få urenheder i form af bumser og hudorme. Det er ofte en kombination af at den hormonelle balance i kroppen skifter, at man begynder at svede mere og man begynder at bruge mere makeup på huden. For at undgå urenheder, og få en smuk hud er det godt med en god hudplejerutine som er simpel, og som samtidig er effektiv. Læs her hvilke elementer du bør have i din hudplejerutine.

Som lille er ens hud blød og lækker. Når man går i puberteten sker der et skift i kroppens hormonelle balance som blandt andet gør at man kan begynde at få bumser. For at mindske forekomsten af urenheder er det godt med en god hudplejerutine, så du kan pleje din hud og sørge for den er sund og pæn. Din hud er sart så pas godt på den, forsøg så vidt muligt at vælge produkter uden unødig parfume.

Husk altid solcremen – som din mor siger!

Selvom at solcreme kan være øv og fedtet så er den altså vigtig. Hvis du gerne vil have pæn hud i mange år er det vigtigt at bruge en solcreme på huden som er eksponeret for solens stråler, og med en høj faktor. Det betyder at ja, du skal bruge solcreme i dit ansigt selvom det er vinter, for solens uv stråler skader uanset hvilken måned det er. Vælg evt. en solcreme som fedter mindre, så den er rar at bruge i ansigtet.

Reducer ophobningen af døde hudceller

Det er vigtigt at eksfolierer huden et par gange om ugen, men ikke hver dag. At eksfoliere betyder at man ‘skrubber’ huden, enten med kemisk peeling eller med en fysisk eksfoliering. Det vigtigste er at den er mild, og at du ikke gør det for ofte. Når du fjerner de døde hudceller sørger du for at de ikke kan ophobe sig i porerne og danne bumser, desuden får du en mere ensartet hud når du regelmæssigt eksfolierer.

Rens makeupresterne af inden du går i seng

Det er vigtigt at rense huden inden du går i seng. Rester af dagens sved, makeup, solcreme og snavs skal af huden så den kan ånde og så det ikke tilstopper dine porer og bliver til bumser. Det er en rigtig god idé at rense huden om morgenen også, fordi man ofte sveder om natten.

Anskaf dig en super god fugtgivende creme

Efter du har renset eller eksfolieret bør du altid påføre en god fugtgivende creme til din hud. Når man renser, ødelægger man hudens naturlige fedtstof, og derfor er det vigtigt at man tilføjer noget fugt tilbage til huden. Hvis man ikke gør det vil huden tørre ud, og den vil forsøge at kompensere ved at producere endnu mere fedtstof.

På den måde kan du risikere at få fedtet hud og danne akne. Så selv hvis du i forvejen har fedtet hud, bør du anvende en fugtgivende creme. Vælg en som er beregnet til fedtet hud og omvendt hvis du har tør hud.