Sådan overbeviser du dine forældre om, at du skal på udveksling

udvekslingsstuderende
Skrevet af : girlzonly

Har du problemer med at overbevise dine forældre om, at du skal af sted som udvekslingsstuderende, kommer vi her med nogle gode råd til, hvordan du kan overbevise dem.

Det er en kæmpe oplevelse for dig at tage på udveksling i et andet land. Hvis det er noget, du har lyst til og mod på, er det derfor helt klart noget, som du bør kaste dig ud i. Du får en masse nye venner og fede oplevelser.

udvekslingsstuderende

Det kan dog være lidt svært for dig at overbevise dine forældre om, at udveksling vil være det helt rigtige. Derfor har vi her samlet nogle argumenter, som du kan bruge, når du vil overbevise dem. Det, håber vi, kan være med til at gøre, at du kommer af sted som udvekslingsstudent.

Vores gode råd er skrevet i samarbejde med IntoHighschool. Det er en organisation, der sender udvekslingsstuderende til en lang række lande rundt om i verden. Du kan læse mere om dem her.

1.     Du går i skole og lærer et nyt sprog

Først og fremmest er det et godt argument, at du kommer til at gå i skole som udvekslingsstuderende. Det er jo ikke, fordi du tager på ferie og slet ikke kommer til at lære noget i et år.

Udover de almindelige fag, du har i skolen, bliver du også god til at tale et andet sprog. Du taler det jo hver dag med din værtsfamilie, dine nye venner og i skolen. Dermed får du det hurtigt helt ind under huden. Hvis du er lidt usikker på engelsk eller tysk, eller hvis du gerne vil have et nyt sprog som fransk eller spansk ind under huden, er det oplagt for dig at tage på udveksling.

2.     Du er i trygge hænder og får hjælp og støtte

Måske er dine forældre bekymrede for, hvordan du skal klare dig, når du er helt alene i et fremmed land. I det tilfælde er det vigtigt, at du fortæller dem, at du faktisk slet ikke kommer til at være alene. Du kommer til at bo hos en værtsfamilie, der er nøje udvalgt. De vil hjælpe og støtte dig, så du kan finde dig til rette i dit nye land.

Derudover har du også en lokal repræsentant, som du kan gå til, hvis du har brug for hjælp. Det er en person, der kender landet godt og har haft med mange udvekslingsstuderende at gøre.

Endelig kan du også få hjælp af den organisation, du rejser med. Hvis det er IntoHighschool, har du for eksempel altid mulighed for at kontakte dem, hvis du har et problem.

3.     I har mulighed for at rabat på udvekslingsopholdet

Det kan også være, at det er prisen, der gør, at dine forældre ikke synes, at du skal tage på udveksling. I det tilfælde kan du fortælle dem om de rabatordninger, som I har mulighed for at få.

Hos IntoHighschool kan du for eksempel få rabat, hvis du tilmelder dig sammen med en eller flere venner, hvis du bestiller i god tid, hvis en af dine søskende har været på udveksling, og hvis din familie melder sig som værtsfamilie.

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Spread the love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.