Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

De fleste mennesker er vilde med det italienske køkken. Her finder du blandt andet lækre, velsmagende pastaretter, pizza med sprøde bunde og meget andet lækkert. Hvis du nogensinde har rejst til den italienske ø Sicilien, vil du vide, at der er én ret, som alle kender, uanset hvilken alder man har. Her er der tale om den meget simple, men yderst velsmagende pastaret, Pasta alla Norma. Det er også en ret, som efterhånden er blevet ganske populær herhjemme i Danmark. Grunden til dette er netop, at den er nem at lave, og selvfølgelig også fordi den smager fantastisk, når den bliver lavet korrekt. Så er spørgsmålet bare, hvordan laver man den perfekte Pasta alla Norma? Det giver vi dig svaret på her.

Lær madlavning i Italien

Det bedste du kan gøre, når du skal lære at lave italiensk mad, er at rejse til Italien og tage et madlavningskursus. Du får mest ud af de kurser, der varer flere dage. Tag dig tid til at lære ingredienserne at kende og til at lave de forskellige retter. Det er på den måde, at du vil opnå det bedste resultat.

På min rejse til Sicilien oplevede jeg et hav af forskellige mennesker, områder og italienske retter. Det var en fantastisk oplevelse, og det var den perfekte måde at lære at lave italiensk mad på.

Selve retten

Jeg vil her i det følgende give dig nogle tips til, hvordan du laver en skøn Pasta alla Norma. Det tager ikke meget mere end en lille halv time at lave retten.

I Sicilien plejer befolkningen at rive fast, saltet ricotta henover Pasta alla Norma, men eftersom osten er svær at finde i en ordentlig kvalitet her i Danmark, kan du nøjes med at benytte friskrevet parmesan eller pecorino-ost.

Du skal bruge:

  • Olivenolie
  • 2 auberginer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 450 g. pasta – helst spaghetti eller tagliatelle
  • 100 g. fast ricotta eller parmesanost
  • Salt og peber
  • 1 tsk. sukker
  • En smule æble- eller hvidvinseddike

Du kan tilføje oregano, hvis du ønsker, men det er ikke et krav – nærmere en smagssag.

Det første, som du skal gøre, er at skære auberginerne ud. Du kan vælge at skære dem i tern eller stave – det er op til dig. Varm en pande med olivenolie, og steg auberginerne sprøde og gyldne. Det er desuden her, at du kan tilføje oreganoen. Vend auberginerne til de har fået farve på alle sider.

Når de er stegt færdige, skruer du ned for varmen på panden. Tilsæt mere olie, finthakket hvidløg og stilkene fra basilikummen. Du kan også vælge at putte hele hvidløg på panden, så skal du blot huske at fjerne dem igen inden servering. Rør det hele sammen, og tilsæt de flåede tomater. Lad retten simre i små 10-15 minutter. Hold øje med retten, da der helst skal være lidt bid i auberginen.

Til sidst piller du stilkene ud af retten, smager til med salt og peber, tilsætter cirka halvdelen af basilikumbladene samt eddiken. Tilsæt kun sukkeret, hvis retten er blevet for bitter.

Kog pastaen efter pakkens anvisning.  Lad den dryppe i et dørslag, men gem lidt af pastavandet. Rør det hele sammen, og lad den stå over varmen et kort øjeblik.

Server med basilikumblade og revet ost.