Hvis du ønsker at komme ind på boligmarkedet, så har du måske hørt en del skrækhistorier om hvor svært det er at komme ind eller hvor umuligt det er at finde rundt i. Men fortvivl ikke!

Med en lille smule hjælp, planlægning og en god ide om, hvad der er realistisk, så kan du hurtigt blive boligejer – fx ved hjælp af en købermægler.

Boligmarkedet behøver ikke føles usikkert

Før det kommer til at lyde alt for nemt, så er det vigtigt at understrege, at det ikke er legene let at komme ind på boligmarkedet som førstegangskøber.

Du skal afsætte tid og resurser til både at researche og forstå de forskellige dele af denne verden – fx hvordan hele købsprocessen fungerer. Det er dog bestemt ikke umuligt. Man skal bare vide, hvor man skal finde hjælpen.

4 tilgange til at komme ordentlig ind på boligmarkedet

Nedenfor er der en liste med 4 ting som du kan bruge til din fordel, når det kommer til et boligkøb. Her snakkes der om den hjælp, der er at finde hos banken, en købermægler og de ting som du kan gøre for dig selv.

Snak med din bank som noget af det første

Første skridt er at snakke med din bank. Der er meget information angående din egen økonomiske situation og viden om boligkøb og eventuelle lån, som er godt at vide i forvejen.

Hav en ide om hvor mange penge du har til rådighed

I forlængelse af snakken med banken, så vil dette også hjælpe dig med at sætte realistiske mål for, hvilken slags hjem du har råd til, og hvordan du kan få endnu flere penge ind i økonomien, så du muligvis har råd til et større og/eller bedre placeret hjem, hvis det er det, du drømmer om.

Hyr en købermægler til at hjælpe dig på vej

Hvis du gerne vil have en person til at hjælpe dig gennem processen, så hyr min købermægler. Dette er en person, som (oftest) er uddannet som ejendomsmægler og derfor ved alt om branchen.

De vil hjælpe dig med at finde de rigtige købstilbud til den rigtige pris, så dette ikke skal være din hovedpine.

Overvej området – det kan være svært at komme langt ind i en storby

Det sværeste ved at være ny på boligmarkedet er, hvis du ønsker at komme tæt ind i centrum af en storby.

Disse boliger er ofte meget dyre pga. beliggenheden, og det er derfor svært at overtale banken til at lade dig låne de penge – især hvis du ikke har bevist, at du kan tilbagebetale sådanne store lån. Overvej derfor, om du er okay med at bo lidt udenfor centrum.

Det er ikke umuligt at komme godt ind på boligmarkedet ved dit første køb

Selvom det kan virke overvældende og intimiderende at købe sit første hus, så er der meget hjælp at hente. Man skal bare vide, hvor man skal spørger.

Hvis du har et drømmehjem i tankerne allerede, så kontakt din bank og en købermægler, og så kan du sikkert gøre denne drøm til virkelighed.