Det er vigtigt, at du bliver godt til præsentationsteknik, da du kommer til at skulle holde mange oplæg. Det er ikke bare i skolen, men også senere når du får et arbejde.

Hvis du er en af dem, der bliver rystende nervøs, når du skal holde oplæg for klassen, er du ikke den eneste. Undersøgelser viser, at det at skulle stille sig op foran andre og holde et oplæg er noget af det, som vi mennesker frygter mest. Faktisk har hele 28 % sagt i en undersøgelse, at de helst ikke taler i store forsamlinger.

Men selvom det er et almindeligt problem, er det ikke noget, som du kan komme udenom. Både i folkeskolen, gymnasiet, på universitetet og senere, når du får et arbejde, vil du komme til at skulle holde oplæg. Derfor er det en god ide, at du tager tyren ved hornene nu og får lært, hvordan du gør.

Det er nemlig muligt for dig at blive god til at holde et oplæg, selvom du bliver meget nervøs over at gøre det nu. Det handler bare om, at du lærer de rette teknikker.

Præsentationsteknik kan lede dig på rette vej

En måde til at lære at holde oplæg på er ved, at du lærer præsentationsteknik. Der findes forskellige teknikker. Nogle prøver at presse den samme skabelon nedover alle, men det vil netop ikke være en god ide. Vi er jo alle forskellige som mennesker.

Andre, som Vibeke Hastrup, prøver at finde en teknik, der passer til dig. Hun er uddannet skuespiller og coach og tager netop udgangspunkt i, at vi er forskellige, og at vi derfor har brug for forskellige værktøjer for at blive gode til at holde et oplæg. Det vil derfor for mange være en langt rarere tilgang.

Hos Vibeke Hastrup kan du få enetimer, hvor du kan lære, hvordan du skal holde et oplæg. Enetimerne gør, at du rykker dig rigtig meget på kort tid. Du kan læse mere om dem her.

Foreslå rektor et oplæg om præsentationsteknik

Har du ikke mulighed for at tage enetimer, kan du prøve at arrangere, at Vibeke Hastrup kan komme ud på din skole. Hun kan nemlig også holde oplæg for en større forsamling.

Du kan starte med at prøve at overtale rektor til, at I skal have hende forbi. I det tilfælde er det vigtigt, at du har alle de gode argumenter klar. Det er først og fremmest, at I alle sammen har brug for at kunne holde et godt oplæg, og at det er helt uvurderligt at få en professionel coach og skuespiller til at hjælpe jer.

Ved at lære om præsentationsteknik kommer du ikke nødvendigvis over din nervøsitet for at holde oplæg. Du lærer dog, hvordan du skal tackle din nervøsitet, så du kan holde et godt oplæg.