pashmina tørklædePiger, hvad siger i? Er et pashmina tørklæde trendy or not?

Et pashmina tørklæde er et utroligt blødt tørklæde, der kan bruges til alle årstider. Måske har du ikke umiddelbart hørt ordet pashmina før – måske du i højere grad har hørt om cashmere. Cashmere og Pashmina er dog det samme. Den eneste forskel er, at cashmere er en fransk betegnelse, hvorimod pashmina er et mere lokalt ord. Ordet betyder ”blødt guld” og ”uld”, og disse ord beskriver et pashmina tørklæde ganske godt.

Et ægte pashmina tørklæde er nemlig fremstillet i 100 % cashmere uld og er en luksus. Ulden varmer din hals og nakke, når der er behov for dette. Men det er naturligvis ikke det eneste, et pashmina tørklæde kan benyttes til. Benyt den som et dejligt ekstra lag om skuldrene, til din fine frakke eller måske som et cool og fornemt tørklæde på vej til festen.

pashmina tørklæde

Pashmina tørklæde fra BESOS

 

Hvad er pashmina?

Traditionelt set er et tørklæde som pashmina fremstillet af animalske fibre – uldfibre fra Kashmirgedens bugside. En uld, der er utrolig kostbar – den kan nemlig ikke bare laves hvor som helst. Det skal ske i et særligt klima – højt oppe i Himalaya bjergene. Sejt, ikke? De animalske fibre, der er korte, gør således tørklædet utrolig let, blødt og behageligt. Faktisk noget af det blødeste og varmeste i hele verdenen. Og som en ekstra bonus er det også noget af det letteste og allermest eksklusive og delikate i verdenen. Pashmina betegner traditionelle håndvævede tørklæder, og om end det måske lyder sådan, er pashmina ikke som sådan et stof i sig selv. Pashmina betegner i stedet elegante kashmirtørklæder eller tørklæder, som består af en blanding af cashmere og silke. Til pashmina bruges kun den allerfineste underuld.

blåt pashmina tørklæde

Blå pashmina tørklæde fra BESOS

Og hvad er mere trendy end sin egen stil? Et pashminatørklæde er super smart – når først, du har stylet det, bevarer det den ønskede form og dets volumen.

 

Hvor finder jeg et pashmina tørklæde?

Hos BESOS finder du både cashmere tørklæder og silkepashmina i de fineste farver. Så selvom du måske tænker, det er en anelse kedeligt alt det med, hvor ulden kommer fra og så videre, så gør dig selv en tjeneste – tag et kig på tørklæderne. De er SÅ fine og passer til alt. Tørklæderne er lange og rektangulære, hvilket gør dem nemme at style – de kan blot vikles hurtigt rundt om halsen, inden man smutter ud af døren og i skole eksempelvis.  Og vupti, så har man piftet ens outfit lidt op.

Tørklæderne findes i mange forskellige mønstre, og selvom mange unge i dag har et ensfarvet tørklæde, så var det måske på tide med et mønstret et af slagsen? BESOS’ udvalg indbyder i hvert fald til at give det et forsøg, da farverne og mønstrene er utrolig ungdommelige og frister en.

Pashmina tørklæder kan også findes hos PashminaWear, men BESOS’ tørklæder er en kende mere ungdommelige og trendy – eller hvad tænker i?

pashmina tørklæde

Pashmina tørklæde – fersken – fra Pashmina Wear

 

 

 

Et must i garderoben

Et tørklæde er simpelthen et must i ens garderobe. Hvor tit mangler man ikke lige et eller andet, man kan tage udover? Eller hvis man bare fryser en anelse, men synes en jakke eller en ekstra trøje er for varm? Men et tørklæde behøves ikke bare være praktisk – det bør vel også bruges som et accessory? Et basis et af slagsen vel at mærke. Ved at skifte mellem tørklæder eller kun bruge et indimellem til den ønskede trøje, kan du snildt bruge favorittrøjen lidt oftere – uden folk lægger mærke til det.  Og hvem siger, at et tørklæde er mest for de lidt ældre, hvis det er et fint et af slagsen? Når et tørklæde er fint, er kvaliteten nemlig som oftest også god, og tænk lige på hvor mange år, du så kan bruge det? Èt er i hvert fald sikkert – det går IKKE af mode. Måske det tværtimod kommer mere på mode og blive endnu mere trendy, og du får måske dermed endnu flere muligheder for at style det? Lækkert, ikke?

Læs også artiklen om silkeartikler her