ordsprog om kærlighed

Ordsprog om kærlighed – Der findes mange gode og smukke ordsprog. De handler om forskellige emner. Nogle af dem handler om kærlighed, og her har vi fundet nogle af de sødeste ordsprog om netop kærlighed.

Ordsprog fra forskellige lande

Ordsprog er ikke bare noget, vi har her i Danmark. Der er ordsprog i hele verden. Nogle lande har mange ordsprog. Der er selvfølgelig også mange om kærlighed.

Her er et sødt ordsprog om kærlighed fra England:

  • Hjertet glemmer hurtigt, hvad øjet ikke ser

Her er et fra Tyrkiet:

  • Inden du kaster dig ud i kærlighed, så ær dig at løbe i sne uden at efterlade fodspor

Og her er nogle danske:

  • Gammel kærlighed ruster ikke
  • Elsk mig mest, når jeg fortjener det mindst, for da har jeg størst behov for det

 

Sagt af kendte mennesker

Der findes også mange ordsprog, der først blev sagt af kendte mennesker. Siden er de blevet gentaget igen og igen. Kendte mennesker får ofte deres ord hørt og får dem bredt ud i medierne. Så kan de blive hørt og læst af mange, og lige så mange kan gentage dem, så de bliver til ordsprog.

Her er nogle eksempler på noget, som kendte mennesker har sagt om kærlighed:

  • Den elsker ikke, som ikke ser den elskedes fejl som dyder – Goethe
  • Kærlighed er for meget unge mennesker en hjerteløs affære. I den alder drikker man af tørst eller for at blive fuld. Først senere i livet er man optaget af vinens særkende – Karen Blixen
  • Kærlighed er en alvorlig mental sygdom – Platon

Find mange flere ordsprog

Kan du ikke få nok af ordsprog om kærlighed og andre ting? Så kan du heldigvis finde mange flere. Der er rigtig mange af dem. Find en stor samling her hos De Sjove Jokes. Du finder også jokes, citater, gåder og mere. Det handler både om kærlighed og om alt andet.

Find ordsprog udelukkende om kærlighed

Vil du kun finde ordsprog om kærlighed, kan du også finde en liste med ordsprog om kærlighed. Så kan du koncentrere dig om det smukke emne.

Du kan blandt andet finde de her ordsprog:

  • At elske er at lide. Ikke at elske er at lide. At lide er at lide – Woody Allen
  • At kunne kysse som nybegynder kræver en del erfaring – Jeanne Moreau
  • Flirten er kærlighedens akvarel – Paul Bourget

Hvorfor ordsprog er så interessante

Hvad er det, der gør, at det er så fedt, når nogen fx siger, at kærlighed er enøjet, og had er blindt? Det er den smukke kombination af digterisk formulering og uendelig sandhed. Ordsprog om kærlighed er ofte formuleret, så der er en sproglig finurlighed i dem. De sætter nogle ord op over for hinanden. Også i betydningen ligger der noget finurligt og evigt sandt. Et godt ordsprog handler om noget, der gælder nu og om tusinde år. Det er en universel sandhed.

Ordsprog om kærlighed sætter nogle få ord på noget meget stort. De siger meget mere, end en normal sætning kan. De forklarer os ting. Og de gør det på en smuk måde. Derfor er ordsprog så interessante.