Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Selvom mange nemt og hurtigt kan få et forbrugslån, er der alligevel regler for det. Det er for eksempel i forhold til alder, indkomst, og at du skal kunne stille sikkerhed for lånet. Læs mere om det herunder.

Det kan være meget fristende for dig at tage et forbrugslån, hvis der er noget, som du virkelig ønsker dig. Det kan være en ny computer, en lækker taske eller en rejse med veninderne. Men inden du tager et forbrugslån, er det vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne for dem. Det er nemlig ikke sikkert, at du må tage et forbrugslån endnu.

Du skal mindst være fyldt 18 år for at kunne tage et forbrugslån. Hvis du ikke er det, har du altså ikke mulighed for at få pengene. Hos mange firmaer skal du dog være ældre end 18 år. Det skyldes, at firmaerne ser dig som mere ansvarlig, jo ældre du er.

Firmaerne har erfaring med, at de helt unge på 18-19 år er dårligere til at betale pengene tilbage, end dem der for eksempel er 21 eller ældre. Så lån penge billigt, når du er blevet ældre.

Så meget skal du tjene for at få et forbrugslån

Når du vil have et forbrugslån, er det ikke kun din alder, som firmaerne ser på. Selvom du er fyldt 18 år, kan det stadig være svært for dig at få et forbrugslån. Det kan være, hvis du ikke har en særlig høj indkomst.

Firmaerne, der giver dig et lån, vil selvfølgelig gerne være sikre på, at de får deres penge igen – og jo højere en indkomst du har, des sikrere føler de sig på det.

Hvis du er på SU, dagpenge eller kontanthjælp, kan det derfor være svært for dig at tage et lån, fordi din indtægt er så fastlåst. Hvis du har et arbejde, kan du jo for eksempel arbejde over eller få et ekstra arbejde.

Kan du stille sikkerhed for lånet?

Hvis du vil tage et stort lån, skal du typisk stille sikkerhed for det. Det vil ofte være i fast ejendom som et hus eller en lejlighed. Sikkerheden betyder, at lånefirmaerne i sidste ende kan tage din lejlighed eller dit hus fra dig for at få deres penge.

Mange unge har selvfølgelig ikke hverken hus eller lejlighed, og det kan derfor blive svært for dem at tage et større forbrugslån. Derudover er et lån uden sikkerhed typisk dyrere.

Du behøver kun at leve op til kravet om at være 18 år for at tage et forbrugslån, men det er en god ide, at du også er opmærksom på de andre krav.