Mennesker og heste har både ting til fælles og er samtidig forskellige på deres kommunikationsformer. Vi mennesker bruger primært vores verbale sprog, men vores kropssprog bliver også brugt meget, ubevidst. Heste derimod, kommunikerer i høj grad med deres kropssprog. 

De lærer at forstå vores kropssprog, ligesom vi lærer at forstå deres. Men da vi trods alt taler to forskellige sprog, kan der opstå misforståelser mellem hesteejer og hest, der i sidste ende kan eskalere, hvor hesten i frustration bliver udadreagerende og farlig.

Adfærdsproblemer skyldes er bagvedliggende problem

Når hesten pludselig ændrer opførsel, er det sjældent blot fordi, den har fået lyst til at være ulydig. Ofte ligger der et problem bag den ændrede adfærd. Dette problem kan være rigtig svært at identificere som ejer. Selv dyrlægerne kan komme til kort, hvis ikke problemet er synligt på eksempelvis røntgen eller andre måder, hvor dyrlægen kan stille en diagnose. 

Her kan en hestehvisker eller dyretelepatør, som det også kaldes, komme på bane. En hestehvisker har evnen til at kommunikere med hesten på et helt andet, sanseligt og telepatisk niveau, der gør det muligt at få dybere og mere detaljerede oplysninger ud omkring hesten. Det kan være dens mentale helbred eller dens fysiske helbred. Det kan også blot dreje sig om dens tanker og personlighed.

Kunsten i hestehviskerens arbejde ligger i at:

  • Høre, hvad hesten prøver på at kommunikere og omdanne dette til menneskelige sætninger.
  • Fornemme de billeder, hesten prøver at vise for det indre øje. 
  • Sammensætte dette og føle, hvad hesten føler, så kan omsættes til ord, der giver mening for mennesker.

En hestehvisker bliver ofte hidkaldt, når hesten har fået et alvorligt adfærdsproblem, som ikke kan løses af rytteren selv eller dyrlægen. Hestehviskeren kan hjælpe med at finde frem til, hvor hesten har ondt. Når en hest er udad reagerende, er det ofte tegn på ubehag eller smerte. 

Med den rette kommunikation med hesten, kan den fortælle, hvor den har ondt henne. Ofte er der tale om skjulte smerter fra sadel trykninger, nerver, der er i klemme, eller andre ”usynlige” smerter, som ikke ville have været fundet på anden vis. 

Lær din hest bedre at kende med en hestehvisker

Der behøver dog ikke nødvendigvis at være noget galt med hesten, når man kontakter en hestehvisker. Mange hesteejere er nysgerrige på, hvad der sker inde i hestens hoved.

  • Hvad synes den om mig?
  • Hvordan har den det indeni?

Dette er spørgsmål, som du som ejer kan få svar på, hvis du lader en hestehvisker kommunikere med din hest. Vær opmærksom på, at du bruger en fagligt dygtig dyretelepatør. At kunne kommunikere med dyr på dette niveau kræver træning og uddannelse. For at kommunikere med dyr på dette niveau, kræver det, at man har lært at bruge alle sine fem sanser på samme tid. 

De fem sanser danner tilsammen intuitionen. Man kan fornemme ”noget”. Hertil kan den syvende sans aktiveres – telepatien. Telepatien er, at man bliver i stand til at omdanne al den information, man får af hesten, til indre billeder, tanker og følelser, som så kan omdannes til sætninger.