I Danmark er vi så heldige, at vi har så meget kyst, at det halve kunne have været nok. Det betyder også, at vi har masser og rig mulighed for at få frisk på bordet hver eneste dag. Dog er der mange, der vælger fisk, fordi de tror, at det er svært at tilberede, eller fordi det bliver uoverskueligt, når man ikke har prøvet det før. Og det er så forbandet ærgerligt, når nu vi har muligheden.
Der findes et hav af lækre opskrifter på lækker fisk derude, så hvorfor ikke gribe muligheden og få lavet noget frisk, dansk fisk? Opskriften behøver som sådan ikke at være dansk, den kan også være fra et andet land eller et andet kontinent. Det, som det handler om, er, at vi skal spise noget mere fisk, nu hvor vi er så priviligeret at have adgang til dig og mulighed for det.
Nogle gode eksempler på, hvad du kunne servere for familien er lækker dampet laks i ovnen, hvor du har krydret den med citron og dild, eller måske kommet lidt pesto på toppen og lidt tomater ved siden af, når du bager den, så du får lækre, saftige bagte tomater til din laks. Det er helt sikkert en anbefaling her fra. Du kan eventuelt servere det med nye kartofler til.
Vil du ud over de danske grænser, når du skal lave fisk med lækre opskrifter fra hele verden, så kan du altid søge mod Middelhavet. Her finder du rigtig mange forskellige lande, der også er så heldige at have en masse kyst, som de også kan trække på. Vi kan eksempelvis se på Italien, hvor de også er rigtig glade for at bruge fisk og skaldyr i deres mad. For eksempel Pasta Vongole.
Trækker du over på andre kontinenter, så kan du også prøve lækre opskrifter som ceviche eller sushi, som også er delikatesser, der virkelig er både smagfulde og delikate. Det er slet ikke svært at tilberede fisk. Det handler bare om at finde de lækre opskrifter, prøve dem af og finde sin favorit.