hjemmetraening

Det er nok et spørgsmål rigtig mange danskere har spurgt sig selv om under denne tid. Det korte svar er, JA – hjemmetræning kan godt være effektivt, men det er afgørende man har den rigtige tilgang til sin træning. Mon ikke der under epidemien er blevet eksperimenteret med en del nye hjemmeøvelser? Når man skal dyrke hjemmetræning, er det som sådan ikke nødvendigt med både vægtstang, crosstrainer og håndvægte – nej, det kan i princippet gøres meget nemmere og med egen kropsvægt.

Læs med og få en række simple øvelser, du kan bruge derhjemme allerede i dag.

3 simple øvelser du kan bruge derhjemme

Øvelse 1: Den første er planken udført i 3 set. Det første set kan du udføre en normal lige planke, andet set sideplanke til højre og tredje og sidste set sideplanke til venstre. Udfør planken minimum 30 sekunder i hvert set, men jo bedre du bliver til at udføre øvelsen, så pres gerne dig selv til bare at tage 2, 3 sekunder mere – og langsomt bygges der på.

Det handler ikke om at overanstrenge sig selv, men mere om at finde en gylden balance imellem egne evner og øvelse.

Øvelse 2: Øvelse nummer to er det man på engelsk kalder for ”shoulder-touches”. I denne øvelse ligger du som om du skal tage en armbøjning, men i stedet for at bøje i armene, løfter du venstre arm og flytter den op til højre skuldre og vice versa. Sådan gør du i minimum 30 sekunder – også over 3 set. Denne øvelse er godt for core og balance, men også generel styrke.

Øvelse 3: Sidste øvelse er de kendte squats. Sørg for at komme helt ned i benene, uden at overanstrenge knæ og ryg. Ved at sikre dig at du ikke belaster dine knæ, skal du ikke komme for langt ud med knæene når du går ned i din squat. De må ikke komme ud over tåspidsen, men skal holde sig inden for.

Lav 15 squats gange 3. Disse øvelser tager ikke lang tid at lave, men kan gøre underværker for den basale grundform, når vi igen må komme tilbage i sportshallerne og fitnesscentrene. Det er vigtigt at holde sig selv vedlige, også fordi det er nemmere at vedlige en form, end at opbygge den.