Annonce

“Jeg vidste ikke, du vidste så meget om aktier og investeringer. Sejt!” Er det en sætning, du gerne vil høre? Så skal du læse med her. Mange fyre finder det nemlig enormt tiltalende, hvis man er god til noget – eller kan gøre dem klogere inden for et bestemt område.

Der er mange måder, du kan imponere din flirt, date eller kæreste på. Måske har du nogle særlige talenter eller er vildt god til quizzer? Det er aldrig en dårlig idé at have viden om forskellige områder. Især for din egen skyld – men det kan også være, det kan have en positiv indflydelse på den, du dater.

Derfor kan det være en god idé at blive klogere for at imponere både dig selv og din date med viden om forskellige emner. Det kan for eksempel være aktiehandel og investeringer. Hvor meget ved dine veninder lige om det?

Der findes forskellige sites, hvor du kan lære mere om investeringer og aktier. For eksempel dette site. Her finder du inspiration og viden for nybegyndere.

Du kan begynde med at søge lidt på nettet selv og læse om, hvordan aktiehandel foregår, og hvad der er godt at have som basis-viden. Spørg dine forældre, hvad de ved om aktiehandel, og om de har prøvet at investere i noget. Der findes forskellige sites, man kan bruge, hvis man vil investere i aktier. Læs for eksempel om den største online børsmægler i Norden her.

Det er samtidig godt, hvis du følger med i, hvad der sker af økonomiske nyheder verden rundt. Ved du ikke nok om det på forhånd, så begynd at google forskellige begivenheder for bedre at forstå, hvordan verden hænger sammen økonomisk. Du er nødt til at forstå, hvad du taler om, ellers kan det hurtigt blive pinligt, hvis din flirt, du vil imponere, ved meget mere om emnet end dig – og forstår det meget bedre.

Du kan for eksempel følge med i nyhederne i TV-Avisen, søge på børskrak og læse om verdens økonomiske kriser – for eksempel børskrakket i New York i 1929, hvor et kursfald på det amerikanske aktiemarked endte med at få store konsekvenser i verden, fordi økonomier i forskellige lande kan påvirke hinanden. Det var børskrakket i New York i 1929, der indledte Den Store Depression i 1930’erne, som du måske har hørt om i skolen.

Hvordan imponerer du så din flirt med din nye viden? Du kan begynde at spørge ham om, hvilke aktier han ville investere i, hvis han kunne. God fornøjelse!