Rigtig mange har et ønske om at komme uønsket hårvækst til livs. Der findes et utal af metoder, der kan anvendes i denne sammenhæng, men der er forskel på, hvor vedvarende de er.

Ønsker du en forholdsvis permanent løsning, er barbering naturligvis ikke den bedste løsning. Når du barberer dig, skæres hårene nemlig af på hudniveau, hvorfor de vil vokse ud igen med tiden.

Heldigvis findes der brugbare metoder, der har en mere permanent virkning, om end det ikke er helt så ligetil som at foretage en barbering.

Kvinde med glat hud

Voksbehandling

En af de mest anvendte metoder til hårfjerning er voksbehandling. Det er en metode, der har en forholdsvis langsigtet virkning, men det er dog ikke permanent. Derfor er du nødt til at få foretaget voksbehandlinger med jævne mellemrum, hvis du vælger denne metode.

Ved en sådan behandling bliver hårene fjernet ved roden. Det medfører, at det er en behandling, der har en holdbarhed på mellem tre og seks uger. På dette tidspunkt vil hårene igen have nået deres fulde længde.

I denne forbindelse er det vigtigt at notere sig, at hårene har forskellige vækstfaser. Derfor er det ikke sikkert, at alle hår i ét område på kroppen vokser i det samme tempo.

Voksbehandling er et meget populært valg, da det netop medfører, at man kan nøjes med at fjerne kropsbehåring cirka hver tredje uge. Drømmer man om en mere permanent løsning, er voksbehandling dog ikke det rette valg.

Hårfjerning med IPL

Hårfjerning med IPL / laser er en meget effektiv løsning, der simpelthen stopper hårroden i at være i stand til at producere hår. Dermed får man reduceret sin hårproduktion gradvist, men en enkelt behandling med IPL er dog sjældent nok.

IPL (Intense Pulsed Light) er et bredspektret lys, der bliver absorberet af den mørke farve nede i hårroden. Laseren sender varme ned gennem hårets strå og hele vejen ned i roden. Det fører til, at den bliver varmet op, og til sidst går til grunde, så den ikke længere vil være i stand til at producere hår.

Netop derfor er det muligt at bruge IPL-behandling til gradvist at reducere din hårproduktion. Mange har dog fået den opfattelse, at man kan nøjes med at få en enkelt behandling, hvilket ikke er tilfældet. For at få et optimalt resultat er gentagne behandlinger nødvendigt.

Desuden findes der maskiner med IPL til hjemmebrug, men man bør holde sig fra disse. IPL er nemlig et kraftigt lys, der benytter en stor mængde energi, hvilket kan forårsage store skader i huden. Af denne grund bør man altid overlade det til en kvalificeret fagperson.