Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvordan laver man slim? Du kan nemt lave dit eget slim derhjemme af ingredienser som lim, barberskum og frugtfarve. Du kan også købe færdige blandinger, hvor du bare skal tilsætte vand.

Slim er sjovt at sidde og lege med, hvor du kan forme det på alle de måder, som du vil. Samtidig er det sjovt, at det kan være i mange forskellige farver og for eksempel indeholde perler og pailletter. Du kan købe færdige blandinger til at fremstille slim, men kan også lave dit eget ud af helt almindelige ingredienser, som du har derhjemme.

Lav din egen slim af ingredienser fra hjemmet

Vil du gerne fremstille din egen slim, kræver det ikke særlig meget. Opskrifterne varierer lidt, men ifølge dem alle, skal du bare bruge almindelig kontaktlim eller skolelim, som det også kaldes. Det kan du købe i et almindeligt supermarked.

Derudover skal du bruge barberskum, kontaktlinsevæske og natron. Hvis du gerne vil have, at slimet skal have farve, kan du bruge frugtfarve til at farve det med, og du kan komme glitter, glimmer, pailletter, flamingokugler og perler i, hvis du ønsker, at det skal have mere tekstur.

Selve opskriften er meget simpel: Du blander 100 ml lim med en halv teskefuld bagepulver og tilsætter cirka dobbelt så meget barberskum. Derefter blander du det hele sammen. Vil du have glimmer og perler i, skal du tilsætte nu, ellers skal du tilsætte en teskefuld kontaktlinsevæske. Derefter rører du rundt, til det får den konsistens, som du ønsker. Hvis du ikke længere kan røre i det, kan du bruge hænderne til at blande det sammen.

En færdigblanding kræver bare vand

I stedet for at blande slim af ingredienser, du har derhjemme, kan du også købe færdige blandinger. Dem skal du bare tilsætte vand til. Det er altså meget nemt for dig at fremstille den form for slim.

Fordelen ved den færdigblandede slim udover, at du ikke behøver at stå og måle de forskellige ingredienser op, er, at slimen er godkendt som legetøj. Det betyder, at den er blevet testet på huden. Lim og barberskum er for eksempel ikke blevet testet i forhold til, at du leger med det i længere tid.

Hold øje med eksem, når du leger med slim

Når du leger med slim, lige meget hvilken form det er, bør du altid holde øje med, om du får eksem eller udslæt af det. Hvis du ikke kan tåle det, der er i slimen, kan du nemlig få nogle ubehagelige, kløende og røde udslæt. Får du udslæt, bør du selvfølgelig med det samme stoppe med at lege med det. Har du haft børneeksem som barn, bør du slet ikke lege med slim, da det kan få eksemen til at blusse op.

Når du først en gang har haft en allergisk reaktion over for de produkter, der er i slimen, vil du blive ved med at få det, når du støder på dem senere. Nogle af de stoffer, der er i lim, er for eksempel også i make-up, hvilket kan begrænse dit udvalg af make-up en del.