Hvordan barberer man ben

Hvordan barberer man ben? Vil du gerne være sikker på at få helt flotte og glatte ben efter en barbering, kan du finde gode råd her på siden. Læs også om, hvordan du undgår røde knopper og indgroede hår.

Vil du gerne vise dine ben frem om sommeren, i svømmehallen eller under en kort kjole til en fest, vil du nok gerne have, at de er hårfrie. Det foretrækker langt de fleste danske kvinder. Det er heldigvis ikke svært for dig at få skrabet hårene af benene, men der er alligevel nogle gode råd, som det er en god ide, at du er opmærksom på.

Det er ikke mindst i forhold til, at du får alle hårene med, at du undgår at skære dig, og at du ikke får røde knopper eller indgroede hår. Hvis du følger vores guide, får du hurtigt svar på spørgsmålet: Hvordan barberer man ben?

Hvordan barberer man ben? Sådan gør du

Når du skal barbere dine ben, er det vigtigt, at de er våde, og at du bruger noget smørelse. Det kan for eksempel være barberskum, babyolie eller parfumefri balsam. Vandet får hårsækkene til at åbne sig, så du får mere af håret med. Barberskum og lignende beskytter dine ben.

For at få mere af hårene med bør du barbere ben om aftenen og ikke om morgenen. Det skyldes, at dine ben hæver op om natten. Hvis du barberer ben om morgenen, vil der derfor komme mere af dine hår frem af huden, når hævelsen falder. Dermed har du allerede stubbe på benene om eftermiddagen.

En vigtig regel, der gælder, lige meget hvor du barberer dig, er, at du tager dig god tid. Barberblade er skarpe, og du kan nemt komme til at skære dig, hvis du skynder dig. Særligt omkring anklerne og ved knæene skal du passe på.

Undgå røde knopper og indgroede hår

Har du styr på det ovenstående, men oplever du at få røde knopper eller indgroede hår efter barberingen, er der heldigvis noget, som du selv kan gøre. Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at barbere med hårretningen. Mange barberer mod hårretningen, men det øger risikoen for indgroede hår, når stubben bliver presset opad ved barberingen og ikke nedad i groretningen.

Du kan også gøre meget for at dæmme op ved at exfoliere din hud. Det kan du enten gøre inden ved at bruge en creme med frugtsyre. Du kan også bruge en bodyscrub, når du står i badet. Begge dele hjælper med at fjerne døde hudceller, der ellers kan sætte sig fast i porerne.

Endelig er det også vigtigt, at du ikke deler skraber med andre, og at du ikke bruger din skraber for længe. Når du deler skraber med andre, får du deres bakterier på huden, og det øger risikoen for infektioner. Det samme er tilfældet, hvis du bruger din egen skraber for længe.

Det er altså ikke raketvidenskab for dig at barbere ben, men ved at følge vores råd, kan du nemmere få nogle flotte og glatte ben.