Vi lever i mærkelige tider, hvor priserne er høje, og det er vigtigt at tænke på miljøet i alt, som man køber. Det kan være svært at finde ting, der både har lave priser og som er bæredygtige, men heldigvis kan man finde alverdens genstande i genbrug. Her kan du læse lidt om, hvad du kan finde brugt og bruge i lang tid endnu.

Genbrug til børnefamilien

Alle kan finde noget, de kan bruge, i genbrug, og det kan den klassiske børnefamilie også. Det er blevet mere og mere normalt at gå i genbrug, så det skal man jo bare kaste sig ud i. Men hvorfor er genbrug egentlig godt for miljøet? Det er fordi, at i stedet for at gå ud og købe noget nyt, hvis produktion har forurenet, køber du noget gammelt; på den måde er du ikke med til at støtte den forurenende produktion. Og fordi, det er brugt, koster det mindre, end hvis det var nyt, så du sparer også penge på det; det er en helt perfekt løsning.

Brugt legetøj

Langt de fleste genbrugsbutikker har en sektion, hvor de har brugt legetøj til børn. Børnene behøver jo ikke nyt legetøj, for at det duer; langt de fleste børn kan jo lege med stort set hvad som helst. Det er også muligt at lave sine egne sæt og eget legetøj fra det brugte legetøj. Der findes efterhånden genbrugsbutikker i stort set alle byer, men man kan faktisk også købe genbrug online. Køb brugt legetøj hos Orderly.shop, så du kan købe og vælge hjemme fra sofaen, og eventuelt med børnene ved din side.

Brugte møbler

Det er ikke kun brugt legetøj, det handler om; du kan også finde alverdens møbler i genbrug. Det kan for eksempel gælde møblerne til børneværelset; en børneseng, et skrivebord, en fin hylde, og meget mere. Men du kan også finde en flot sofa til stuen, en seng til dit soveværelse, og til meget mindre priser, end hvis tingene var nye, og så er det altså også godt for vores planet.

Brugt tøj

Selvfølgelig er det også en god idé at købe tøj i genbrug, og her findes det også både til børn og voksne. Det er endda gået hen og blevet trendy at gå i genbrugstøj, og det er da kun en bonus. Tøjproduktionen forurener utrolig meget, så det er en fantastisk idé at vælge genbrug over nyt tøj, så du ikke støtter den ubæredygtige produktion.

Vær ikke bange for genbrug!

Nogle mennesker synes, det er ubehageligt at tænke på, at andre har brugt tingene før dem, men du kan jo bare give dem en ekstra omgang rengøring. Typisk er der jo også andre, der har boet i dit hjem før dig, men det er ikke ubehageligt; det er bare et faktum. Derfor er der ingen grund til at være bange for genbrug, for der er så meget ved det, man kan være glad for, uanset om du køber brugt legetøj, møbler eller tøj.