Hvad enten du har sex med en fast partner eller med flere forskellige, så er det vigtigt, at du husker at bruge prævention HVER gang. Der er rigtig mange, som glemmer, at det ikke bare er graviditet, men også kønssygdomme, der beskyttes mod, når du bruger kondom eller slikkelapper ved sex.

Rigtig mange unge oplever på et eller andet tidspunkt at få en kønssygdom af den ene eller den anden art, men du kan altså godt undgå det, hvis du husker præventionen – selv om det ikke altid er belejligt i situationen, vil du med garanti være glad for det bagefter.

Hvilken form for prævention beskytter mest effektivt

Er du det mindste genert, så er det nu, du skal sende de voksne ud af rummet, for der er ikke nogen måde at forklare det i kliniske begreber, hvis alle skal kunne forstå alvoren og vigtigheden af at huske den rigtige form for prævention.

Når du har fundet en partner, som du ønsker at have sex (bolle, knalde etc.) med og I måske allerede ligger og har fået trukket tøjet af hinanden, så kan det være en kæmpe stemningsdræber at skulle være den, der hiver kondomerne eller slikkelapperne op ad tasken. Men, husk at bruge kondom for både din egen og din partners skyld.

Vi er efterhånden bekendt med at mænd bør bruge kondom under sex og ikke bare under samleje, men også analsex og blowjobs kræver gummi, fordi I begge stadig kan smitte, selv om der ikke er tale om regulært samleje.

På den anden side er der ikke mange, som ved, at også kvinden kan smitte, når du slikker hende. Derfor er slikkelapperne kommet frem på markedet, så du kan give hende den frække oplevelse, men uden at udsætte dig for smitte – nogle findes endda med smag, hvis du er eventyrlysten.