Ens fødselsdag er et af de vigtigste tidspunkter på året. Her er der en hel dag, hvor det kun er en selv, der er i centrum med morgenmad på sengen, fødselsdagssang, gaver og forkælelse. Det er også den perfekte lejlighed til at afholde en fødselsdagsfest, hvor man er sammen med dem, man holder af. En fantastisk fødselsdagsfest er en pigefødselsdag, hvor det kun er ens veninder, der er inviteret. Dette giver masser af mulighed for at tøsehygge, hyggesnakke og fejring med de dejligste piger.

 

Men hvordan holder man den skønneste pigefødselsdag? Dette får du gode råd til lige her.

 

God mad, lækre kager og festlige drikke

En fødselsdag er sjældent en succes, hvis der serveres dårlig mad. Derfor bør du overveje, hvilken slags mad der skal serveres. Du kan vælge at servere din livret, hvad end det er lasagne, flødekartofler eller spaghetti bolognese. Ved at servere din livret lærer veninderne dig endnu bedre at kende. Har du ikke tid eller lyst til at stå for maden selv, kan du selvfølgelig altid bestille en pizza eller sushi.

 

Når maden er spist, er det tid til det lækreste ved en fødselsdag – nemlig kage. Igen kan du selv være kreativ i køkkenet og bage flotte cupcakes, skønne lagkager eller en god banankage. Du kan også købe en kagemand fra den lokale bager, som dekoreres med marcipan, slik og chokolade. Uanset dit valg er en fødselsdagsfest ikke komplet uden kage.

I kan selvfølgelig ikke undgå at skulle have noget at drikke. Her kan du vælge at servere en masse kold sodavand, eller du kan kaste dig ud i noget anderledes. Dette kan være hjemmelavede safter, lemonade eller festdrinks med en smule alkohol i.

 

Flyt festen til andre lokaler og få masser af plads

Inviterer du en stor del af dine veninder, kan det pludselig knibe med pladsen. En fødselsdag er ikke sjov, hvis alle gæsterne sidder på skødet af hinanden, og er pladsen trang, bør du overveje at leje et selskabslokale. Der findes mange forskellige festlokaler i hele landet, hvilket også betyder, at der er et festlokale nær dig. Du kan også vælge et lokale, der ligger i en helt anden by. Dette giver jer god mulighed for at gå en tur i nye omgivelser, hvor I får frisk luft, og maden falder på plads i maven.

 

Når du skal vælge et festlokale, bør du gøre dig nogle overvejelser. Hvilken stemning ønsker du, at festen skal have? Er det en dansefest, skal lokalet selvfølgelig være stort og have plads til et dansegulv. Er det i stedet en fødselsdagsfest med samtaler og brætspil i fokus, vil et mindre lokale gøre stemningen mere hyggelig. Du bør derfor tilpasse lokalets størrelse alt efter den ønskede type af fest.

 

Lav et tema for festen og gør den anderledes

Man kan sagtens afholde en fødselsdagsfest, uden der er et tema for festen. Dog gør et tema det mere unikt, hvilket vil gøre fødselsdagen uforglemmelig. Der er mange måder, man kan holde en fest på, og du kan blandt andet vælge temaer såsom spa, filmhygge, kreativitet eller brætspil.

 

Vælger du spa som temaet for din fest, kan du købe ansigtsmasker, hårkure, neglelak, creme og baljer til fodbad. Giv skiftevis hinanden ryg- og hovedbundsmassage samt læg neglelak på hinanden. Dette er en superhyggelig måde at være sammen på, plus I får forkælet hinanden.

 

Filmhygge kræver selvfølgelig en lang liste af gode film, dyner, madrasser, hovedpuder, popcorn, slik og andre snacks. Inviter gerne gæsterne til at overnatte, og hold jer vågne hele natten med spændende film og lækkerier.

 

Er du kreativ som person, kan du sagtens afholde en kreativ fødselsdag. Her kan du stille en masse ting frem til festen, som gæsterne kan give sig i kast med. Lav jeres egne kort, mal på sten, lav smykker, hækl små dyr eller skær græskar. Mulighederne er uendelige, og alle gæsterne vil få mulighed for at lave egne ting til dem selv.

 

En sjov måde at være sammen på er helt klart ved at spille brætspil. Her konkurrerer man mod hinanden eller spiller sammen på hold og får udfordret sine konkurrencegener. Køb spil som Sequence, Pixo, Partners eller Skal Vi Vædde og få sat gang i fødselsdagen.