Har du et smukt krøllet hår, som du gerne vil passe på og style nemt? Det behøver ikke at kræve alverdens tid foran spejlet og forskellige redskaber at få styr på krøllerne og sætte en pæn frisure. Den meste styling kan faktisk klares med en hårtørrer, hvis du har en hårtørrer med funktioner særligt til krøller. Det betyder også, at hvis du leder efter en god hårtørrer eller vil skrive en hårtørrer på din ønskeseddel, skal du finde en hårtørrer til din hårtype. Det er nemlig langt fra sikkert, at en hårtørrer, der er god til glat hår, er egnet til at få dine krøller til fremstå på smukkeste vis.

Hvordan tørrer du krøllet hår?

Der er delte holdninger til, om det er sundest for krøllet hår at lufttørre eller blive tørret med en føntørrer. Det er ganske rigtigt sundt at lade krøllerne tørre naturligt en gang imellem, men det kan tage lang tid. Derfor kan det være nødvendigt at ty til hårtørreren, hvis du ikke vil ud ad døren med fugtigt hår. Når du føntørrer dine krøller, er det vigtigt, at du har de rette redskaber for at opnå det pæneste resultat. Vælg derfor en hårtørrer med diffuser. Diffuseren er en tilføjelse, som følger med de fleste hårtørrere. Er det ikke tilfældet, kan du også købe diffuseren særskilt – husk dog at undersøge, om den kan sættes på din hårtørrer. Diffuseren er typisk rund og har lufthuller, der sørger for at sprede varmen fra føntørreren i dit hår. Det betyder, at dine hårstrå bliver adskilt og løftet, hvilket giver mere volumen til dine krøller og dermed skaber en uimodståelig styling. Mangler du en ny hårtørrer, og er du i tvivl om, hvilken du skal vælge? Så kan du finde en hårtørrertest her, og få svar på, hvilken variant der passer til dit behov og er bedst til krøllet hår.

Hvad kan en god hårtørrer til krøller?

Når du skal finde den bedste hårtørrer til krøller, kan du – foruden at vælge en variant med diffuser – holde øje med andre smarte funktioner. Det bedste stylingresultat af dine krøller får du, hvis din hårtørrer kan blæse i forskellige hastigheder og kan afgive varme i flere temperaturer. Start gerne med at tørre krøllerne med varm luft, da varmen former dine krøller og skaber et flot ’løft’. Skru derefter ned for temperaturen, inden håret bliver helt tørt. Krøllerne holder bedre, hvis du slutter af med kold luft, og derfor er en funktion med kold luft et must for en god hårtørrer til krøller. Samtidig lukker den kolde luft hovedbundens skællag, som er blevet åbnet med den varme luft. Selvom du med fordel kan slutte af med kold luft, er det stadig vigtigt, at dine krøller bliver helt tørre. For det første sikrer det, at din frisure holder bedre, og for det andet er det sundest for dit hår, da fugtige hårstrå er mere skrøbelige, har tendens til at knække og er mere modtagelige for forurening og sollys.

Undgå krus – og få glansfulde krøller i stedet

Passer du ikke godt på dit hår, og bruger du ikke de rigtige styling-redskaber, er der stor risiko for, at dine krøller bliver krusede. Dette kan du også undgå ved at vælge den rette hårtørrer. Den bedste hårtørrer til krøller har en ionic-funktion, som netop har til formål at undgå krus. En føntørrer med ionic-funktion indeholder negative ioner, som nedbryder de positivt ladede vandmolekyler. Det betyder, at de negative ioner fra føntørrerens ionic-teknologi tiltrækker vandmolekylerne. Ion-teknologien modvirker statisk elektricitet, som er en årsag til kruset hår. Ionic-funktionen giver derfor et hurtigere tørreresultat, er mere skånsomt for dit hår og giver mere glansfulde krøller.