Du er på vej ud ad døren på vej i skole, til fest eller på date. Du når lige at se din refleksion i spejlet og opdager, at du har fået en bums lige midt i panden. Bumser kommer nærmest altid, når man gerne vil være den flotteste udgave af sig selv. Typisk.

Så hvad kan du gøre ved det? Denne artikel er til for at give dig nogle gode råd, hvis du drømmer om en smuk hud eller blot at skjule din bums.

En god hudplejerutine

Din hudplejerutine kan være med til at forebygge urenheder i din hud som fx akne og bumser. Vask og rens din hud morgen og aften, og vælg nogle gode produkter, som kan være med til at hjælpe dig i kampen mod bumser.

Der findes et hav af forskellige plejeprodukter, som du kan dykke ned i til bumser hvor som helst på kroppen. Da det kan være en jungle at finde frem til de rette, kan det være en fordel at få lavet en hudtest, så du finder ud af, hvilken hudtype du har og på den måde kunne mere målrettet lede efter produkter, der kan hjælpe dig. Prøv dig frem og find det, der passer til din hud.

Det kan fx være

  • Milde renseprodukter
  • Bumsecreme
  • Ansigtscreme eller -maske

Er bumserne derimod mere omstændigt og nærmere er akne, så kan du få gode råd og vejledning af din læge eller en hudlæge, fx hvis du overvejer en akne behandling. Det er vigtigt, at du så vælger en professionel hudlægeklinik, som du har tillid til. Læs mere info om akne her.

Når du gerne vil poppe din bums

Vær forsigtig, hvis du bare ikke kan holde fingrene fra den bums, som nærmest bare venter på at blive poppet. Tag dine forholdsregler, inden du går i gang.

Sørg lige for at vaske dine hænder, inden dine fingre finder vej til bumsen, så du ikke får unødige bakterier plantet i den. Og så kan det være en god idé lige at vikle lidt toiletpapir rundt om dine fingre. På den måde kan du også nemmere styre det, der kommer ud, så det ikke lander på badeværelsesspejlet.

Hvis du vil have bumsen dækket

Der er ikke så meget andet at gøre lige nu og her end at camouflere din bums. Men skal du til fest eller på date, kan du overveje at bruge en dækstift, concealer eller foundation til at dække for den røde knop.

Skal du blot ud at handle og ikke orker at tage makeup på? Så kan det måske glæde dig, at de kære mundbind, som jo nærmest er uundværligt disse dage, har den fordel, at de kan dække urenheder i nederste halvdel af dit ansigt. Du kan også tage en varm hue på i den kolde vintertid, som lige tager panden under sig.

Vær tålmodig, når der popper en bums op i ny og næ. De forsvinder gerne af sig selv igen.