Når du kommer hjem efter en lang og trættende skoledag, har du sikkert også lyst til blot at smide dig i sengen og slappe helt af. Måske slapper du bedst af i selskab med en god bog, sove eller TikTok. Det kan nemlig være ret så kedeligt bare at ligge og kigge ud i luften – særligt hvis der ikke er noget spændende at kigge på inde på dit værelse.

Men måske behøver dit værelse ikke fortsat at se kedeligt ud? Du har med garanti set nogle ydsmykningsidéer eller indretningsstile på TikTok eller Instagram, som du synes godt om. Så, hvorfor ikke gøre dit eget værelse lige så fedt at se på?

Et sove- og et arbejdsværelse

Dit værelse har flere funktioner. Det er både stedet, du kommer for at slappe af, være lidt alene og for at få din nattesøvn. Derfor bør du prioritere et godt sovemiljø på dit værelse. Foretrækker du at sove i et bælgravende mørkt værelse? Så skal du da have nogle lækre mørklægningsgardiner, så al lys kan blive holdt ude, mens du sover. Hvis du modsat foretrækker at have lidt lys, mens du sover, kan du anskaffe dig en fin nattelampe, der kan afgive et blødt og rart lys.

Desuden er dit værelse et arbejdsværelse. Derfor har du også brug for ordentligt kontortilbehør, såsom kontorbelysning, kontorstol og -bord og skriveredskaber, der ikke kommer fra dit penalhus, så du slipper for at skulle pakke alle dine blyanter ned hver morgen, inden du skal afsted.

Bliv inspireret af nettet

Alle store kunstnere og designere har ladet sig inspirere af andre kunstnere, fænomener eller perioder. Det er den perfekte måde at skabe et helt nyt, fedt og lækkert aftryk på verden. Så når dit værelse skal have den helt store makeover, kan bør du lade dig inspirere af alt det, du har set på nettet, som du synes om.

Du kan lave et moodboard, hvor du tilføjer alle dine inspirationer. Således kan du lettere danne dig et overblik over, hvilke ting du godt kunne tænke dig at efterligne, hvad du gerne vil købe, og hvilke farver du ønsker at kombinere på dit værelse. Du kan læse om farveskala på nettet, og vil du gerne male dine vægge, kan du bede din lokale farveforhandler om farveprøver.

Der findes mange konti, både på TikTok, Instagram og YouTube, som kommer med råd til boligindretning og laver DIYs, du selv vil kunne følge. God fornøjelse!