Som teenager får du formentlig finansieret både tøj, mad, møbler og øvrig forplejning af dine forældre. Du er måske også heldig at få en smule lommepenge, som du kan bruge på cafébesøg, tasker eller noget helt tredje. Dog får de færreste teenagere så mange lommepenge, at de kan undvære et fritidsjob. I denne artikel vil vi præsentere dig for nogle af de mest udbredte og populære fritidsjobs blandt teenagere.

Hvad vil du gerne beskæftige dig med? Rengøring? Kundeservice? Børnepasning? Der er rigtig mange jobmuligheder – også for personer under 18 år. Lad os kigge nærmere på mulighederne.

Hundelufter

Er der virkelig penge i at passe og lufte hunde?

Ja, du kan sagtens tjene en god sum penge som hundelufter. Denne mulighed vil være interessant for dig, som er hundeelsker og desuden nyder at få en masse frisk luft. I princippet kan enhver teenager blive hundelufter, men fritidsjobbet er især udbredt blandt 14-16 årige. Du vil typisk kunne få omkring 50 kr. pr. tur a 25-30 minutter ad gangen. Således kan du lave en ganske fin timeløn. Læs alt om hunde her.

  • Minimumsalder: 13 år

Avisbud

Som avisbud skal du kunne lide at arbejde i alt slags vejr. Dansk vejr er typisk forbundet med kulde og regn, hvorfor du ikke skal være kuldskær, hvis du skal gå videre med denne jobidé. Du bliver ikke velhavende af at gå med aviser, men du kan da tjene en smule penge og desuden få en masse motion og frisk luft.

Du drømmer måske ikke om at blive avisbud, men hvis alternativet er, at du ikke kommer i job og dermed ikke tjener nogen lommepenge, så er det da værd at overveje. Læs mere om jobmuligheden her.

  • Minimumsalder: 13 år

Barnepige

En anden oplagt jobmulighed for unge piger er at blive barnepige.

Der er rigtig mange forældre, som er på udkig efter en ansvarlig pige til at passe deres børn et par gange om ugen. Behovet for en barnepige er som regel størst blandt enlige mødre. Som enlig mor kan det jo jævnligt ske, at man skal på kursus eller til et privat arrangement, hvor det ikke er velset at tage børn med. Derfor vil en barnepige nærmest være uundværlig. Forvent at få omkring 50-80 kr. i timen – måske endda lidt mere hvis du skal passe mere end ét barn. Læs mere om jobmuligheden her.

  • Minimumsalder: 14 år

Rengøringshjælper

Er du dygtig til at håndtere en støvsuger og en gulvmoppe? Så skal du da søge et job som rengøringshjælper – enten hos en virksomhed eller hos private i lokalområdet. Der er rigtig mange fine fritidsjobs til teenagere inden for rengøringsbranchen. Her er der ligesom sidstnævnte job mulighed for at få mellem 50 og 80 kr. i timen. Du kan evt. starte med at forhøre dig i nabolaget. Måske har du en nabo eller to, som kunne bruge en hjælpende hånd til den daglige rengøring? Læs mere om jobmuligheden her.

  • Minimumsalder: 14 år