Artiklen indeholder sponsoreret indhold.

Kroppen er i konstant forandring. Derfor vil du ofte opdage ændringer i huden eller andre steder på kroppen, ligesom du kan mærke det på din fysik og dit humør. Når det gælder forandringer i huden, kan det være svært at vide sig helt sikker på, om det er ganske ufarligt, eller om der skal gøres noget.

I langt de fleste tilfælde er det ganske naturlige forandringer. Derfor har vi også samlet tre forskellige forandringer i huden, som er ganske ufarlige for dig i langt de fleste tilfælde.

Åreknuder er arvelige

I løbet af livet vil størstedelen få åreknuder forskellige steder på kroppen. Åreknuder er udvidede blodårer, der ligger lige under huden. De vil komme til at fremstå som snoede buler under huden, og ofte vil de få en blålig nuance. Åreknuder er heldigvis ikke farlige, og det er ofte det kosmetiske, der kan blive en udfordring, hvis du bemærker dine åreknuder.

Hvis du gerne vil have dine åreknuder fjernet, kan dette løses med en mindre operation. Her anvendes ultralyd til at komme igennem behandlingen.

Hvide prikker på armene

Mange vil også opleve at få talgknopper på især armene i løbet af deres liv. Talgknopper er hudorme, som ikke har fået oxygen. Dermed opstår der overfladiske knopper på huden. Hos mange vil de være hvide.

Talgknopper er på ingen måde farlige og har intet med udslæt at gøre. Det er blot et resultat af talgkirtlerne, der især arbejder under hormonproduktion. Hvis du gerne vil behandle talgknopper, er det vigtigste en god og sund hudpleje. Vælg en god creme uden parfume, så du skåner huden.

Karsprængninger

Har du trådlignende årer på din krop – og især i ansigtet? Så er der formentlig tale om karsprængninger. Disse består af små blodkar, der er kommet op i det øverste lag af huden. Her har de ingen funktion og kan blot ses som en rød plet med forgreninger. Karsprængninger kommer delvist med alderen og kan være svære at undgå, men der kan også være andre årsager forbundet med disse.

Solforbrænding kan medføre karsprængninger. Faktisk gælder det generelt for et skiftende klima. Og så kan hudsygdommen rosacea give karsprængninger, hvor netop ét af symptomerne er karsprængninger. Oplever du karsprængninger i forbindelse med andre symptomer som kløende hud samt hævede og irriterede øjenlåg, bør du gå til lægen og få det undersøgt.