At forkæle sig selv handler om meget mere end skønhed og luksus – det handler om, hvad du får ud af det, og hvordan det påvirker din udstråling og din selvtillid. Og man kan faktisk gøre rigtig mange ting, der bidrager til højere livsglæde og som vil være godt for din krop og dit sind på den lange bane.

 

Plej din krop

For mange piger er det en luksus at pleje sin krop – men alligevel glemmer vi det en gang i mellem. De fleste af os elsker følelsen af ren og blød hud, flotte negle og smuk hud, og det kan gøre underværker, hvis man har haft en hård uge. En rigtig luksus måde at pleje sin krop på, er ved at få en massage. Pressede perioder sætter sig i kroppen, så det kan betale sig at få en god omgang massage. Samtidig bliver du smurt ind i olie eller creme, og det vil din krop uden tvivl takke dig for. Har du en kæreste, kan du måske være heldig og få ham til det i stedet.

Alternativt kan du lave en lækker hjemme-spa-dag – eventuelt med en god veninde. Lav hjemmelavede hårmasker, skrub både krop og ansigt, påfør ansigtsmasker på hinanden og læg flot neglelak. Kun fantasien sætter grænser, og I kan tilpasse, så det passer til jer.

Gør noget der gør dig glad

Husk at gør noget for dig selv en gang i mellem – uanset hvad andre synes om det. For vores vedkommende er der mange forskellige ting, der gør os glade, og det kan også skifte fra tid til anden. Det kan både være at shoppe lækkert tøj, gå en tur i skoven, være sammen med familien eller at få kosmetiske behandlinger. Har du aldrig fået kosmetiske behandlinger før, skal være opmærksom på at finde et ordentligt sted og samtidig være sikker på, at du gør det af de rigtige grunde. På www.cerix.dk kan du læse mere om kosmetiske behandlinger.

Er du kreativt anlagt, eller kunne tænke dig at blive det, kan det også være dejligt at sætte tid af til det. Du kan både gå i krig med hækling, strik, smykker, keramik eller noget helt andet. For mange er håndarbejde forbundet med ro og mindfullness – måske også for dig.

 

Pas på dit sind

Har du travlt på studiet eller jobbet og er din kalender fyldt op med aftaler med venner og veninder? Der er mange forventninger til unge mennesker, og det er ikke unormalt at føle et stort pres. Derfor er det vigtigt at du husker at mærke efter hvordan du har det, så du ikke ender med at bliver stresset. Vær god til at sige nej, og prioriter dig selv og dine behov højest.

Føler du allerede at du døjer med stress, angst, lavt selvværd, seksualitet eller noget andet, kan det være en god idé at rådføre sig med en psykolog. På www.we.care.dk kan du få online psykologhjælp og komme i gang med det samme, så du slipper for lange ventetider. Husk at det aldrig er pinligt at gå til psykolog, men derimod modigt at man tør at arbejde med sig selv, så man kan være den bedste version af sig selv.