Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

At være ung iværksætter kan både være en fantastisk oplevelse, hvor succes og anerkendelse er en fast del af hverdagen, men kan også være en hård tid, hvor man alene kæmper sig gennem de mange udfordringer, der nu engang møder ens vej.

Unge iværksættere oplever ofte et hav af modgang, og eftersom de fleste jævnaldrende endnu ikke har prøvet kræfter med arbejdsmarkedet, kan det være svært at snakke med venner og veninder omkring udfordringerne.

I dette skriv har vi forsøgt at gennemgå nogle af de fordele og ulemper, der er ved at være en ung iværksætter i dagens Danmark. Derudover vil vi komme med et par gode råd, som man ofte ikke hører om i disse kredse. Vi vil blandt andet give et par tips og tricks til, hvordan den bedste a-kasse til iværksættere findes.

Iværksætteri som ung har sine fordele

Der er ikke nogen tvivl om, at vi i Danmark har gjort det relativt let for unge danskere at udleve iværksætterdrømmen. Så længe man er over 18 år, har man ret til at stifte et selskab. Det kan som udgangspunkt enten være en enkeltmandsvirksomhed, interessentselskab, iværksætterselskab, anpartsselskab eller aktieselskab. Forskellen på disse vil vi ikke komme ind på her, men langt de fleste unge håbefulde iværksættere lægger ud med enten en enkeltmandsvirksomhed eller et iværksætterselskab, da stiftelsesomkostningerne er lave, og der ikke er de store krav til kapital.

Som ung dansker er der rig mulighed for at prøve en masse forskellige ting af. Derudover er vores sikkerhedsnet så stærkt, at vi også har råd til at fejle. Det kan være yderst angstprovokerende at starte selskab som ung, men mange oplever faktisk, at det er det helt rigtige tidspunkt at gøre det på, da man endnu ikke har stiftet familie, som er afhængige af en fast indkomst uden risiko.

Ulemperne er også til at mærke

Iværksætteri som ung er dog ikke udelukkende et sødt liv. Det har sine udfordringer – især som ung, når man er uerfaren og dermed skal gøre sig alle erfaringer selv. Det kan endvidere være en stor hovedpine at finde hoved og hale i de mange regler, der findes på området. Moms, SKAT og ATP skal alt sammen betales til tiden, ellers får man lov at bøde for det. Derudover skal årsregnskabet være snorlige, hvilket oftest fører store revisoromkostninger med sig.

For mange iværksættere kan der være god idé i at lede efter den bedste a-kasse. Selvom man ikke vil indse det, så er det ikke altid, at ens idé holder vand. Her kan en a-kasse være et super godt sikkerhedsnet, så man ikke pludselig står fuldstændig uden nogen form for indkomst.