Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Der er flere og flere danskere, der døjer med rygsmerter, og der er især mange, der får ondt i ryggen, hvis de arbejder på kontor. Du kan imidlertid også få ondt i ryggen, fordi du sidder meget ned i skolen. Her kigger vi nærmere på, hvad du kan gøre, hvis du får smerter i ryggen.

 

Det går ikke over af sig selv

Først og fremmest er det væsentligt at huske på, at det ikke går over af sig selv. Er du først begyndt at få ondt i ryggen af at sidde ned, er det derfor også noget, du skal tage seriøst. Det kan eksempelvis være, der er brug for at få en form for behandling. Det kunne være hos en fysioterapeut. Ligeledes gælder det, at osteopatisk behandling hjælper mod smerter, og du kan derfor også vælge denne vej. Du skal blot gøre dét, du føler, giver bedst mening for dig.

 

Det vigtigste er, at du gør noget. Din ryg skal gerne holde sig sund og rask de næste mange år, og derfor nytter det ikke noget at overlade den ”til sig selv”. Smerter i ryggen kan være meget generende, og derfor skal der også tages hånd om sådanne.

 

Du kan styrke din ryg på mange måder

Du kan sagtens symptombehandle, når du får ondt i ryggen. Det gælder imidlertid også, at der er meget, du kan gøre, for at minimere risikoen for at få ondt i første omgang. Eksempelvis er motion generelt rigtig godt for kroppen, og det er især fornuftigt at træne sin ryg. Sidder du meget ned, bliver muskulaturen i ryggen ikke udfordret i løbet af dagen, og derfor kan det være relevant selv at sørge for at træne denne.

 

Find derfor nogle gode rygøvelser, som du kan lave dagligt. På den måde får du en stærkere ryg, og det kan være medvirkende til, at du ikke lige så nemt får ondt i ryggen. Derudover er det også en god idé at have en god, ergonomisk stol at sidde på. Går du i skole, er det ikke sikkert, du har nogen indflydelse på din stol, men til skrivebordet derhjemme kan du frit vælge.

 

Forkæl din ryg og slip af med spændinger

Massage er skønt. Ganske enkelt. Udover at en god rygmassage er selvforkælelse på højeste niveau, gælder det også, at en god massage kan løsne op for en lang række spændinger. Disse kunne potentielt udvikle sig til smerter. Det er også muligt, at sådanne spændinger resulterer i, at du får ondt i hovedet. Derfor er det en fornuftig idé at få en lækker massage en gang imellem.

 

Du kan enten vælge at gå til en professionel massør eller få din kæreste, din mor eller din veninde til at give dig en rygmassage. Arganolie kan anvendes til flere ting, og har du en sådan sag i skabet, kan du også bruge den som massageolie. Selvom en professionel massage naturligt nok rykker mere, kan en massage derhjemme også være yderst gavnlig, så prøv, om ikke du kan få én til at give din ryg lidt kærlighed.