Der er mange ting der er kedelige når man bliver rigtig voksen og skal tage ansvar for alt i sit liv. En af de ting er også at du på et eller andet tidspunkt skal flytte hjemmefra. Men det kan være svært at vide hvordan boligmarkedet er. Derfor kigger vi nærmere på det her!

Bliv klogere end de gamle

Som ung får vi altid at vide at vi ikke ved alt. At der er mange ting vi skal lære endnu. Og selvom det er rigtig nok, er der også mange ting de voksne heller ikke ved eller har styr på, én af de ting, er boligmarkedet. Så hvis du står og overvejer om du skal købe lejlighed når du bliver gammel nok, så kan du med fordel læse med her, så kan det være du bliver klogere end de gamle. Der er nemlig en undersøgelse der viser, at der er rigtig mange der ikke har styr på de helt basale ting ved boligkøbet. End af tingende er selve mægleren.

 

Mæglerfælden

Undersøgelsen viser at 40 % af de adspurgte fra undersøgelsen, i alderen 18-34, tror at ejendomsmægleren er både sælger men også købers rådgiver. Men det er han på ingen måde! De tror han er upartisk, men hvis man bruger sin sunde fornuft, giver det jo god mening, at ham der skal sælge, og dermed får et honorar på selve salget, ikke er upartisk. Så vær på vagt! Et godt tip og en god måde at sparer nogle penge på, er a finde en billig ejendomsmægler. Den traditionelle måde at være ejendomsmægler på, er stille og roligt ved at ændre sig. Der er eksempelvis flere virksomheder der er begyndt ikke at få honorar, men i stedet en fast lav pris, og det betyder du sparer mange penge!

 

Penge

Med mindre du har arvet mange millioner fra dine bedsteforældre, så skal du med stor sikkerhed, på et eller andet tidspunkt i dit liv, tage et lån. Den verden du lever i, ville ikke have kunnet være til, uden et lån. Den bolig du bor i, har dine forældre højst sandsynligt også skulle tage et lån for at kunne bo i. Når det kommer til lån, og hvorfor nogle kan få et lån og andre ikke kan, da handler det om sikkerhed. Faktisk handler alt lån om sikkerhed. Så for at du kan få det billigste lån, skal gøre lånet så sikkert som muligt, overfor banken. Det giver sig selv, at jo større usikkerhed der er på lånet, jo dyre er lånet. Det er ting som at du allerede har sparret nogle penge sammen. Det kan du har et højst rådighedsbeløb(dvs. det beløb der er tilbage efter du har betalt dine regninger) og på den måde kan banken se du har penge nok til at betale lånet tilbage. Det kan være at du har noget værdi i form af aktier, en bil, eller noget helt tredje, som de kan tage pant i, i tilfælde af at du ikke kan betale tilbage.