AppelsinhudMange kvinder døjer med cellulite og appelsinhud, og langt de fleste kvinder skammer sig over det. Men faktisk er det en helt normal tilstand, der typisk skyldes hormonel ubalance. Og da kvinders hormoner svinger det meste af livet på grund af kropslig udvikling, menstruation, ægløsning, graviditet og overgangsalder, er hormonel ubalance svær at komme udenom. Du kan heldigvis selv påvirke din hormonbalance. Læs her hvordan. 

Du har sikkert en gang eller to stået og kigget sig selv i spejlet med bade- eller undertøj på. Forfra ser det måske fint ud, men så vender du dig om, og ser den ujævne hud på dine baglår og baller. Med ét får du lyst til at blive hjemme eller tage lange bukser på, selvom det er 25 grader udenfor, og du egentlig var på vej til stranden.

Dette er hverdagen for mange kvinder, der hver dag kæmper med sit selvværd på grund af cellulite og appelsinhud. Vi kan trøste dig med, at det er en helt normal tilstand. Og selvom det kan være svært at få bugt med, findes der alligevel en række behandlingsmuligheder og ting, du selv kan gøre, for at komme ujævnhederne til livs.

Hvad er cellulite?

Faktisk er cellulite og appelsinhud to forskellige tilstande, der ofte forveksles med hinanden, fordi vi på dansk ofte omtaler cellulite som ’appelsinhud’ og omvendt.

Cellulite er en akut betændelsestilstand i underhuden og fedtvævet. Tilstanden skyldes bakterier, der trænger ind i huden via f.eks. et sår. 

Appelsinhud, derimod, er fyldte fedtdepoter, der klumper og dermed viser sig ved de velkendte buler i huden. Du behøver hverken være overvægtig eller specielt usund for at få appelsinhud. Faktisk menes det, at mere end 90 % af alle kvinder over 15 år har appelsinhud. 

Påvirker selvværdet

Selvom cellulite i forstanden appelsinhud er en helt normal tilstand, så er det alligevel noget, der påvirker mange kvinders selvværd. Sociale medier er med til at forstærke denne mindreværdsfølelse, fordi mange billeder er redigerede og retoucherede. Blandt andet er der mange, som redigerer deres appelsinhud væk, så de fremstår helt glatte på deres bikinibilleder.

Det er med til at tabuisere en tilstand, som langt de fleste kvinder lever med. I stedet for at retouchere dine billeder, kan du komme celluliten til livs i virkeligheden. 

Cellulite på grund af hormonel ubalance

Cellulite eller appelsinhud er en tilstand, der typisk skyldes hormonel ubalance. Ved at bringe hormonerne tilbage i balance, er det muligt at komme appelsinhuden til livs. En af vejene er via FRESH-metoden, der blandt andet fokuserer på:

 • Ændringer i kosten
 • De rette næringsstoffer
 • De sunde fedtstoffer
 • Justeringer i livsstilen
 • Træning og motion
 • Glæde og selvværd

Cellulite kan også symptombehandles, så det syner mindre. En af metoderne er vægttab og masser af væske. Derudover kan du:

 • Træne lidt hver dag
 • Gå i sauna eller dampbad
 • Bruge Retinol-crème
 • Få massage jævnligt
 • Tørbørste huden
 • Få sugekopsterapi

Der er ingen garanti for, at det virker, da cellulite kan være genstridigt at komme af med. Derfor bør du fokusere på at opnå hormonbalance.

Det kan Charlotte Bech, som er uddannet læge ved Københavns Universitet, hjælpe med i det særlige forløb, som hedder ”Hormoner i Balance”.

Så lider du af cellulite eller appelsinhud, var det en ide at se nærmere på dette.