Har du mange ar efter akne, er du sikkert ikke begejstret ved udsigten til at skulle leve med dem resten af livet. Heldigvis findes der flere metoder til at få dem fjernet. Læs mere om dem herunder.

Lider du af meget slem akne, er det meget muligt, at du har fået ar på grund af det. Det kan enten være, fordi du ikke har trykket dine bumser ud på den rigtige måde, eller der bare har været tale om en så stor bums, at den ville efterlade et ar lige meget hvad.

Det er ikke rart at se arrene på kinder, pande og hage og være bange for, at det er nogle, du skal have siddende resten af livet – lige meget om det et din egen skyld eller ej, at de er der.

Heldigvis findes der måder, hvorpå du kan få fjernet dine ar efter akne. Dermed behøver andre altså ikke at kunne se resten af dit liv, at du har lidt af uren hud som teenager.

To metoder til at fjerne ar efter akne

Der findes to forskellige metoder, så du kan slippe af med dine ar efter akne. De udnytter begge, at huden har evne til at hele sig selv – også oven på et ar. Ved en laserbehandling bliver der skabt små usynlige sår oven på dine aknear. Huden går derefter i gang med at lappe de nye sår sammen og kan gøre det, uden at der bliver dannet nye ar.

Ved en dermarollerbehandling kører du dermarolleren hen over de steder på huden, hvor du har ar efter uren hud. På dermarolleren sidder små nåle, der skaber sår oven i arrene. Igen går huden i gang med at hele sig selv. Læs om fjernelse af ar fra bumser og akne her.

Få dine ar dæmpet i farve

En tredje mulighed for at slippe af med dine aknear er, at du får dem dæmpet i farve. I det tilfælde forsvinder de ikke som sådan fra huden, men med en IPL-behandling får de samme farve som den omkringliggende hud, og de vil derfor ikke være nær så synlige.

Der findes altså flere forskellige måder, hvorpå du kan få fjernet dine ar efter bumser. Får du mange ar, fordi du ikke trykker bumserne ud på den rigtige måde, er det dog først og fremmest vigtigt, at du lærer at gøre det rigtigt.