Som ung tænker man nok ikke så meget over, at det er vigtigt med en god og sund hudpleje. På det tidspunkt er dén spændstig og glat, og det eneste man kæmper med, er nogle bumser i ny og næ. Men dårlig hudpleje som ung, kan have konsekvenser for huden, efterhånden som man bliver ældre. Derfor er det vigtigt at have en fast hudplejerutine som ung, da det ikke blot handler om daglig pleje, men også om forebyggelse.

Lær din hud at kende

Det første der er vigtigt at lære og kende, er ens hudtype. Det findes mange forskellige typer hudplejeprodukter, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Derfor er der nogle simple ting, man kan lære at identificere. Det kan f.eks. være akne, tør eller fedtet hud, og om man går meget med make-up. Hvis man har en hudtype, der ofte sjældent er skinnede og sjældent får bumser, så har man en god balance i huden, hvilket oftest vil betegnes som normal hud. Er huden i ansigtet derimod mere skinnende, med store porer, har man en fedtet hud, og vil oftere være plaget af bumser. Man kan også have en mere følsom hud, som har små, fine porer, men som er mere modtagelig overfor stress og miljømæssige påvirkninger. Her vil man opleve at ens hud bliver nemmere irriteret, rødmer og bliver tør. Til sidst, men ikke mindst, kan man opleve at ens hud er en kombination af de 3 hudtyper, som sidder forskellige steder, f.eks. i ansigtet. Her vil man oftest have fedtet hud omkring pande, næse og hage.

Hvad er god hudpleje?

Når man først har lært sin hud at kende, er det vigtigt at man har identificeret sine problemer, som f.eks. akne eller tørhed bestemte steder. Herefter er man klar til at kaste sig ud i hudplejens store verden af forskellige produkter. En god hudpleje er, når man optimerer behandlingen af huden, gerne med flere forskellige produkter. Det er et vigtigt område at kende til, hvis man vil undgå at ens hud bliver rynket og læderagtig, efterhånden som man bliver ældre. På den måde kan man trække et strejf af ungdom med sig, efterhånden som man ældes. Og det er nemt at komme i gang med.

Find et stort udvalg af effektiv og skånsom hudpleje hos Med24.dk.