Sommer, sol og solbriller. Tre ting, der for de fleste hænger uløseligt sammen – og det med rette. Når solens stråler endelig titter frem, strømmer de sommerglade danskere udenfor, og solbrillerne dukker frem i hobetal. Men hvordan vælger man den rette solbrille, og hvilke overvejelser bør man gøre sig før det endelige køb? Læs med nedenfor, hvor vi giver dig 5 gode råd til, hvad du med fordel kan være opmærksom på, når du vælger dine personlige solbriller.

#1 Hvilke solbriller afspejler dig?

Et godt sted at starte er at vende blikket indad. Spørg dig selv, hvilken type solbriller der bedst muligt afspejler dig og din personlighed. Solbriller er efterhånden blevet en vigtig og fast del af sommergarderoben på lige fod med mange andre accessoires, og derfor er det vigtigt, at din solbrille stemmer overens med din egen personlige stil. Er du eksempelvis en farverig og udadvendt person, skal du måske kigge efter tilsvarende farverige solbriller med lidt alternative designs og former. Er du derimod en mere afdæmpet type, der ikke som sådan ønsker at stå ud fra mængden og tiltrække opmærksomhed, er den klassiske og diskrete stilart måske mere løsningen for dig. Find her en lang række solbriller i mange forskellige modeller. Hvilken solbrille er du?

#2 De praktiske eller æstetiske solbriller?

Solbriller kombinerer grundlæggende to formål: De tjener på den ene side et praktisk og funktionelt defineret formål, da de skal afskærme for solen og beskytter øjnene mod de farlige UV-stråler. På den anden side tjener de også et mere æstetisk og visuelt orienteret formål, da de fungerer som en integreret del af dit personlige look. Når du skal vælge den perfekte solbrille, er det derfor vigtigt at overveje, hvor på skalaen du ligger. Skal solbrillen primært være praktisk og yde lækker komfort, eller skal den overvejende udgøre en pyntegenstand? Det er selvfølgelig sat lidt sort/hvid op, og svaret vil i de fleste tilfælde formodentlig ligge et sted midt imellem.

#3 Hvilket glas vil du se verden igennem?

Valg af glas er afgørende, når du skal vælge dine solbriller. For det første har det meget at sige i forhold til, hvordan dine briller rent visuelt tager sig ud. Skal dine glas være farvede, mørke, lyse og med hvilken grad af gennemsigtighed? For det andet har det også noget at sige i forhold til, hvordan du gerne vil se omverdenen. Skal det være glas, der giver dine omgivelser en bestemt farve eller grad af varme, eller skal glasset slet ikke påvirke måden, hvorpå omgivelserne tager sig ud? Det handler om, hvordan du gerne vil se verden.

#4 Glem ikke solbrillens stel

På lige fod med glasset er det vigtigt at overveje dit valg af brillestel. Her er der mange parametre at forhold sig til: Hvilken farve, hvilket materiale, hvilken tykkelse, med eller uden mønster og print osv.? Men én ting er det rent visuelt-æstetiske. Noget andet er det komfortmæssige og funktionelle. Der findes mange forskellige typer af stel-designs, og her handler det om at prøve sig frem bogstaveligt talt. Tag brillerne på og føl godt efter, så du sikrer dig den helt rette pasform.

#5 Sæt pris på dine solbriller

Det sidste råd handler om, at du skal sætte pris på dine briller – i sætningens dobbeltbetydning. På den ene side bør du på forhånd gå ind til solbrillekøbet med et fastlagt budget og økonomisk loft, der sikrer dig, at du ikke bruger flere penge, end din økonomi kan bære. På den anden side henviser sætningen til, at du skal værdsætte dine briller, når du endelig har købt dem. Brug dem og nyd dem – sådan får du mest værdi for dine penge.

God shoppelyst!